• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Да дам малко отчет за бетонобъркачката щото тази неделя я пуснах в действие. Малко субективна ще ми е оценката защото друга по голяма не съм ползвал.
Та за да разбърква добре не пълна количка баластра и половин торба цимент. Гласях го по сметка 1:3. Иначе за около 2-3 минути се справя с бъркането. За сам човек идеална с изключение малко лабавата конструкция на краката. Можело е профилите да са от по дебел материал.
XEON - помощник
Мога ли да събера едно бъркало бетон с 25кг. торба цимент в 190 литрова бетонобъркачка с максимален полезен обем 125 литра? И барабана да не е много вертикален за да бърка по-добре.
lov - майстор
:lol: Че тя за да бърка барабана стои наклонен.
Тани - модератор
XEON написа:
Мога ли да събера едно бъркало бетон с 25кг. торба цимент в 190 литрова бетонобъркачка с максимален полезен обем 125 литра? И барабана да не е много вертикален за да бърка по-добре.
Това е приблизително идеалното количество за тази бетонобъркачка! Имам точно 190л. Все пак ти препоръчвам да ползваш големи торби, защото са по-евтини, а така или иначе, за да става по-бързо и качествено, трябва да слагаш лопата по-лопата, като редуваш цимент, пясък/филц . Само водата се сипва в началото с цялото ѝ количество.
XEON - помощник
Благодаря за отговора Тани. Имам още един въпрос. Трудно ли се удържа при изливане 190 литровия барабан, ако няма редуктор, който да облекчи процеса?
Тани - модератор
Всичко е въпрос на навик. Хората без навици, колкото и да са яки, трудно го удържат при първите си опити, защото се опитват да го засилят и инерцията им играе лоша шега. От друга страна, заради въртенето на барабана от електродвигателя, изсипванено от едната страна на бетонобъркачката е по-лесно. С ВНИМАТЕЛНИ опити, за много кратко време ще и свикнеш и ще знаеш как да я позиционираш, за да ти е удобно изсипването. Лично на мен ми е по-удобно, като застана срещу колелото за изсипване, купчината с пясък (баластра по нашему) и разкъсаната торба с цимент да са ми от ляво, а изсипването в количката да е от дясно. При изсипване, започвам леко да накланям барабана към количката и СПИРАМ да накланям, когато започне да се изсипва бетона. Той продължава да се изсипва заради въртенето на барабана. ВНИМАВАЙ, барабана сам започва да се накланя в тази посока, като преминеш през средно положение при превъртане на отвора от купчината към количката. Ти трябва да очакваш това и вместо логичното продължаване на завъртането по посока на часовниковата стрелка, усилията ти трябва да са в посока, обратна на часовниковата стрелка, защото иначе ще ти е трудно да удържиш тежестта.
XEON - помощник
Благодаря, че си направи труда да ми дадеш обстоен отговор.
juvesan - специалист
Я да се възползвам и да запитам и аз нещо... значи, имам 145 литрова бъркалка Altrad от практикер... за това чудо имам едни такива въпроси: Когато бъркам на положение, близко до максималният наклон, ползвам добавка на Sika , която намалява водата с 30 % и т.н. машинарията уж си върти материала ( половин торба от 25кг, към 20 литра пясък и 30 чакъл) и в един момент сместа изведнъж се "изпотява" сгъстява, бъркачката , която досега е "пеела" започва да издава тъжни звуци, забавя ход и ако продължа да настоявам се изключва... това може ли да е от добавката - да се слепва бетона някак си ? И другото- около лопатките постепенно се набива неразбъркан слой - понякога залепва цимент, понякога той и пясък... понякога бетона се разслоява на повече чакъл на повърхноста и по "постен" разтвор в дълбочина...лопатките ми изглеждат груби парчета заварена шина, но възможно ли е да имат посока на монтаж ( макар по схеми и писания нищо конкретно не е казано )
iva6ki - специалист
Лопатките задължително си имат определен начин на монтаж,
който трудно би объркал някой дори и да не го пише в ръководството
120 литровата която взех от метро има и стрелки на къде върти за да
се ориентираш при монтажа.
juvesan - специалист
Така де, те нямат някакви сложни форми, ама да попитам...на тази от практикер са прави и не описва никакви сложни движения сместа... а съм виждал по "тубата" интересни решения ...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: