От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
Да попитам за литиумните батерийки - трябват ми някакви читавки, но на изгодна цена за едно проектче - от 2000mAh до 2400mAh - да препоръчате нещо?
ESPACE - майстор
thinkpad написа:
Да попитам за литиумните батерийки - трябват ми някакви читавки, но на изгодна цена за едно проектче - от 2000mAh до 2400mAh - да препоръчате нещо?
Какъв ток ще дърпаш от тях?
thinkpad - майстор
ESPACE написа:
Какъв ток ще дърпаш от тях?
Натоварването ще варира. Може би 700-900mA, като съм предвидил захранването да издържа 2-3часа.
ESPACE - майстор
Купи си стара батерия от лаптоп IBM или Lenovo. В 90% от случаите батериите вътре са със запазен капацитет .
thinkpad - майстор
ESPACE написа:
Купи си стара батерия от лаптоп IBM или Lenovo. В 90% от случаите батериите вътре са със запазен капацитет .
Точно такава се опитвам да възстановя за мои цели.
ESPACE - майстор
Какво имаш предвид под "възстановя"?
thinkpad - майстор
Под възстановя имам предвид, че имам батерия 4400mAh, която има нужда от смяна на някои от елементите. Искам да я използвам през електрониката й за допълнителна сигурност, което изисква да докарам батерията до нормалното й състояние.
Кики - специалист
Едва ли ще успееш да я използваш през собствената и лаптопска електроника, разглобявай дърпай една двойка елементи (ако искаш по-голям капацитет я ползвай така) разделяш и ползваш с допълнителна електроника, например това: http://www.dx.com/p/charge-discharge-pr ... 1-g31V_te8 , за коректната му работа можеш да попиташ Hidrazin. И не винаги използваните лаптопски батерии са в добра "кондиция"
thinkpad - майстор
Въпроса ми беше за читави Li-ion елементи, а не как да ползвам това, което съм замислил. Благодаря все пак за отговорите. Имам и батерия на старо HP, която ще поправям. Така че елементите няма да са с едно предназначение конкретно. Електрониката и в двата случая върши необходимата работа - ако на двойка й падне напрежението под определена граница, автоматично изключва целият пакет. Най-хубавото нещо на електрониките на старите батерии е, че обикновено не са заключени като на новите лаптопи, но въпреки всичко при дисбаланс в пакета при зареждане, разреждане и/или загряване изгасят целият пакет.
fox_vt - майстор
Кики написа:
Едва ли ще успееш да я използваш през собствената и лаптопска електроника, разглобявай дърпай една двойка елементи (ако искаш по-голям капацитет я ползвай така) разделяш и ползваш с допълнителна електроника, например това: http://www.dx.com/p/charge-discharge-pr ... 1-g31V_te8 , за коректната му работа можеш да попиташ Hidrazin. И не винаги използваните лаптопски батерии са в добра "кондиция"
Колега тая електроника дали ще работи ако имам три елемента последователно и сложа три такива платки на всеки елемент?Един вид ако някой от трите елемента "падне" то той ще бъде "изключен" или греша.

Тема "Зарядно за LI-Ion" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: