jabata написа:То аз снизходително реших да се отнеса към тази твоя гениалност при условие че, Мощност отдавана в помещението: 0.60-1.20 kW/туй от книжката/ да стопли 30квадрата ...в топло време оки доки .lionko написа: Апартамента ми е около 120 квадрата, изолиран от вътре, топъл като цяло. В момента правя ремонт и мисля, че пелетите са удобно решение за отопление.Здравей,
Ще отоплявам и бойлер - 80 литров.
Каква трябва да е мощността на пелетната камина в моя случай? Моето усещане е около 21 KW.
Това което забелях, е, че в БГ се продават български и италиански, като в сайта на Ерато видях една камина: Bisolid Commo (21kW 4+17), за която разбрах, че е сръбска. (с не лоша цена).
имайки в предвид че самата камина (само от излъчването) топли перфектно помещение от 30 квадрата, ти остава водната риза да топлиш 90 квадрата плюс бойлер. А все пак да не забравяме че бойлера не консумира непрекъснато, а само докато загрее, и него може да го контролира човек с един диференциален термостат, така че да работи когато се вдига температурата (ако това командване не е интегрирано в самата камина), аз мисля че някоя 10-11 KW ще се справи перфектно.
жабата , ти разбра ли какво е управлението на Bisolid Commo бре, че ми се струва че говориш без да отваряш упътването .Ааааааааа то всеки може така. ще ти подскажа - Маде ин Итали , МикрХ НоХа