• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
perdeee - специалист
А какъв точно оборотомер би ми свършил работа?
bigdragon - майстор
Аз съм сложил ето това на корпуса на Щилката:
Изображение
При работа показва оборотите на машината, а при изгасен мотор, наработените часове.
Купено е от тук:
http://www.ebay.com/itm/Digital-Tach-Ho ... 68&vxp=mtr
Машината е в селската къща и снимка ще покажа след празниците...
ferrari4456 - специалист
И как по точно се монтира?
perdeee - специалист
Кабела на оборотомера се навива около кабела на високото които влиза в свещта.
пишман_майстор - майстор
perdeee написа:
Ха сега възникват други въпроси, препоръчай ми нещо което ще ми върши работа и другият ми въпрос е от къде да разбера какви са минималните и максималните обороти на дадена машинка или мотофреза и др? Благодаря ти за съвета за свещта защото май щях да дам едни пари на вятъра,ей за това е хубаво човек да пита като не знае нещо а в този форум винаги има кой да го посъветва.
Гледаш спецификации , но основно за "резачките" до към и малко над 50-ина куб.см се движи в диапазона 12 к. до 12.5 к. об/мин. на празен ход . По-големите кубатури (70-90к.см) "средно" около 10.5к. до към 11-11.5к.об/мин , ест . има и отклонения , но някъде там ..
Мотофрези/косачки с четиритактови мотори се "въртят" на средно 2800-3000 об/мин максимум .
П.п. не претендирам за точност
stiv1961 - майстор
[quote="пишман_майстор"]Гледаш спецификации , но основно за "резачките" до към и малко над 50-ина куб.см се движи в диапазона 12 к. до 12.5 к. об/мин. на празен ход[quote]
Ко :? , неее :?
stiv1961 - майстор
Ми 12000 + оборота на празен ход, понеже не си писал ,,максимални обороти на празен ход" и се заблудих :)
vrangelov - специалист
12-14 000, но без веригата. :wink:
пишман_майстор - майстор
:butthead: дам... забравих да го "добавя" , макс обороти става въпрос , а за ниските - масово в зависимост от модел/кубатура 2500 до към 2900/3000 за резачките говоря . Ест пак си има отклонения ,най-добре да се гледат спецификации .
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: