здравейте, някой може ли да предложи някаква схема на FM предавател защото няколкото които пробвах от интернет са МНОГО нестабилни. Честотата постоянно бяга, почти невъзможно е да го настроиш и е много податливо на смущения (даже и от мен като съм до него и го настройвам). също задръства няколко различни честоти. аа и също вади отвратителен звук като от АМ радио.няколко изисквания имам само:
- Да е сравнително стабилно. Най важното е да не бяга честотата из целия спектър и да не я търся постоянно.
- Да покрива до стотина двеста метра НАЙ-МНОГО да си нямам проблеми с КРС.
- Най маловажно, но ако е възможно да няма повече от 1-2 бобини. много ме дразни да ги навивам и да ги настройвам. абе пипкави са си,знаете за какво говоря.
А и също ми трябват няколко пояснения относно антената. малко не ми е ясно как става цялата работа с антената. доколкото знам ми трябва около 20-30см коаксиален кабел за фидер и.... какъв вид антена? просто още 20-30см жица или някаква телескопична...нз вие ще кажете. мерси предварително.
- Да е сравнително стабилно. Най важното е да не бяга честотата из целия спектър и да не я търся постоянно.
- Да покрива до стотина двеста метра НАЙ-МНОГО да си нямам проблеми с КРС.
- Най маловажно, но ако е възможно да няма повече от 1-2 бобини. много ме дразни да ги навивам и да ги настройвам. абе пипкави са си,знаете за какво говоря.
А и също ми трябват няколко пояснения относно антената. малко не ми е ясно как става цялата работа с антената. доколкото знам ми трябва около 20-30см коаксиален кабел за фидер и.... какъв вид антена? просто още 20-30см жица или някаква телескопична...нз вие ще кажете. мерси предварително.

Прикачен файл
ето схемата по която работя
2012111502733846.jpg (29.57 KиБ) Видяна 3097 пъти