• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Значи няма проблем, той hidrazin ти е дал съвет за друг тип батерии. Правиш така както са ти казали колегите. Напрежението трябва да е 14.4V. Няма проблем и ако зарядното не ти дава 0.9А, а по-малко, пак ще се зарежда, но за повече време. Можеш да го дозареждаш по всяко време, но да не го разреждаш до край, стигне ли 11V го спирай от работа.
estorm - специалист
Да за винтоверт ама взех акумулатор с по голям капацитет заради перфоратора. Сега ползвам един трансформатор и съм свикнал с кабела. Като ми потрябва винтоверт винаги работя с два за да не сменям накрайници. Единия задължително си е с оригиналните батерии а другия по натоварения на външно захранване. Но трафа също се явява неудобен заради зависимоста от мрежово захранване. Та затова цялата дандания :lol:
Едит това дето ще зарежда го дават че носи до3 ампера не е слабо. Днес ми пристигнаха 5бр. ще видя какво още ще измисля :?
hidrazin - майстор
Мдаа... Думичката винтоверт ме заблуди. Няма проблем да зареждаш с това и оловни де. Обаче за тези 3 ампера - забрави. Поне не и без радиатор на чипа. Пък той е запоен на платката. Ето какво е написал друг търговец за същата платка:
(more than 15W, please install the heat sink)
С една дума - до около 1 ампер и мааааалко отгоре.
:partyman:
DMN - майстор
estorm написа:
Едит това дето ще зарежда го дават че носи до3 ампера не е слабо.
То носи, ама с какво точно ще захранваш платката? Гледам, че и трябва прав ток и напрежение не повече от 35V, съдейки по кондензатора на входа :?
estorm - специалист
Смятам да я захранвам със зарядно за лаптоп мисля, че бе на 19В и е над 3А. Трябва да стане иначе имам и подходящ трансформатор с грец.
Hidrazin когато поръчах платките преди месец видях това, но не обърнах внимание. Тъй като са евтини си ги купих заради едни 10ватови светодиоди вместо драйвъри. После видях снимката дето пуснах най отгоре и реших с едната да зареждам акумулатора. Ако стане ще е супер защото от доста време се мотам с това зареждане.
  • 1
  • 2

Тема "зарядно акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: