• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
filmatoplo написа:
Този в продавалника е някаква стара кошница :wink: , аз който гледах беше нов модел , цената ще я видя утре - около 5 е .
Да, стара генерация е, но самия котел е идентичен на външен вид с моя. Различно е таблото за управление и дисплея. Няма ламбда сонда.
Но на този от продавалника липсват бункера за горивото, шнека за подаването, запалката и вентилаторите. Може да не са снимани, не знам. Освен това е произведен 2008 г.
filmatoplo - майстор
:) Не ми трябва на мен , ако някой друг търси казвам , котела е чисто нов седи като мостра , има само една драскотина 2 санта по бункера в горния край (почти не личи ) и ще го преоценят .днес не ми остана време , утре ще питам колко го дават .
sotirdulev написа:
AntonBM написа:
Нямам преки впечатления от работата на тези комбинирани котли, но съм попадал на машини с прилични цени. Виж тук и тук.
Модел Agro-15 ми изглежда най-близо до това, което търсиш. Цената обаче е 5315 лв. с ДДС. Ако се разровя може да намеря и нещо по-евтино, но по-важно е да намериш човек, който е ползвал такъв котел, за да ти разкаже от първа ръка как се държат.
здр,агро уни е много сериозен котел ползвам го от 4 г дори и прес лятото,гори 400кг ваглен като цена е 50 лв в зимния сезон е по един тон на месец 90 лв говорим за ваглен от пресефка отоплява спокойно от 90 кв до 150 и болер 200
klintan - специалист
sotirdulev написа:
sotirdulev написа:
AntonBM написа:
Нямам преки впечатления от работата на тези комбинирани котли, но съм попадал на машини с прилични цени. Виж тук и тук.
Модел Agro-15 ми изглежда най-близо до това, което търсиш. Цената обаче е 5315 лв. с ДДС. Ако се разровя може да намеря и нещо по-евтино, но по-важно е да намериш човек, който е ползвал такъв котел, за да ти разкаже от първа ръка как се държат.
здр,агро уни е много сериозен котел ползвам го от 4 г дори и прес лятото,гори 400кг ваглен като цена е 50 лв в зимния сезон е по един тон на месец 90 лв говорим за ваглен от пресефка отоплява спокойно от 90 кв до 150 и болер 200
Кажи малко по подробно какъв тип е този въглен български ли е ,руски ли е на каква цена ти излиза тона,каква е големината на фракцията ,на колко дена чистиш котела и малко по подробно ако може за зимния разход че много не се разбира.
s_s1 написа:
Предпочитам автоматизиран котел задължително със запалка, защото както вече писах 6-7 часа през ноща не потребявам енергия и котела ще загасне, а не искам всяка сутрин в 5.30 часа да го играя огняр.
ас сам само за дефро и в момента ми работи,този котел не са го гасил 4 г работи и прес лятото за топла вода на 200 л бгв,за зимниа сезон гори по един тон ваглища,които ми струват 140 лв,за цялото лято гори кам половин тон ваглища,слагал сам всякави едри колкото лимони няма проблеми,пробвал сам и с ваглищен прах той е най ефтин 70 лв за тон,най добрите са фракция 140 колкото орехи,чистия пепелника 1 на седмица.
Radoslaw - специалист
Обикновенно ,тук във форума ,когато те помолят за информация и когато не ти бъркат в джоба и бизнеса се споделя.Помолиха те да споделиш малко повече за въглищата и цените.Откъде могат да се намерят и т.н.Ако искаш и можеш сподели,ако ли не поредния случай ,че егоизма е национална черта на българина.
eshk0 - специалист
И аз да попитам нещо за котлите :) тъй като ми предстои мазилка и замазка, искам да направя поне инсталацията, т.е да сложа тръбите.
Този котел, може ли да се сложи над нивото на самия етаж? Защото съм чувал, че не може.В случая аз съм на 2-ри етаж, а котела искам да го сложа на една от таванските стаи.
Някои ми дават и следната идея: Да се заобиколи целия под с тръбите, да речем на 30-40 см, да се направи нещо като подово отопление. Възможно ли е това? Ето един пример:

Прикачен файл

ScreenShot001.jpg
ss1...голямо четиво брат :rolleyes: Тръгнал съм и аз долу горе по твоя път. След дълго четене из форумите се спрях на FUZZY LOGIC 2 - 40 кв най вече заради приятния външен вид и много добрите отзиви из Полските форуми.Започнах да контактувам с Поляците питайки за цена и т.н.Те ме препратиха веднага към дистрибуторите си в БГ ,а именно небезизвестната БГ Терм.Не ги знам от кога са им дистрибутори,но котела го купих мисля беше януари месец.Те ми дадоха прилична цена плюс това го имаха в наличност.При което аз го купих и сега стои в мазето чакайки някой да го върже. Понеже и това трябва да се случи все някога се чудя дали и аз като тебе да не тръгна сам да се оправям с него. В Бургас не че няма "майстори" но никой не е монтирал такъв котел и един вид ще прави това което и аз бих направил евентуално с тази разлика че ще ме оръси хич да не е 500-600 лева за това.Ще видим.Има още малко време да реша и с твоя и на съфорумците помоща може и да се оправя..надявам с :partyman: е.
s_s1 - специалист
Има човек от Бургас тук във форума. Сигурно е въпрос на време, за да види Вашия пост и да се отзове.
За да го монтирате правилно трябва да се спазват необходимите отстояния. Освен това котела излъчва доста топлина и е хубаво да е монтиран в някое помещение, което има нужда от отопление. Също и да е макс. близо до комина. И да е близо до склада за гориво, за да няма голяма хамалогия.
filmatoplo - майстор
Колега има ли изградена тръбно радиаторна инсталация , какви тръби са изведени в котелното :? :) .
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: