Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vache - специалист
Здравейте,
този път имам питане за комин. В апартамента имаме 2 комина. Единия е в хола, другия в кухнята. И двата са сифонни. В комина на хола ми е включена камината, а в комина на кухнята е закачен газовия бойлер. Интересува ме дали мога да включа котел в този комин. Не е отдушник, а комин, с коминни тела. Ще прецакам ли комшиите с абсорбатори? А аз искам да се включа направо в общия, а не в сифонното тяло, защото гърба на комина ми е е едно мокро помещение, което е голямо и също става за поставяне на котела.
LazarGanev - "Велик майстор"
Котела не можеш да го включиш в обикновен комин. Той се поставя в близост до външна стена и коаксиалния му кумин се изкарва през стената.
vache - специалист
LazarGanev написа:
Котела не можеш да го включиш в обикновен комин. Той се поставя в близост до външна стена и коаксиалния му кумин се изкарва през стената.
Ъъъъ, май не схванах... за котел на въглища става дума... :? Може би аз нещо не се изразих. Имам бойлер на пропан-бутан и е вързан в комина на кухнята, не през сифона, а в големия комин. Човека дето свърза газта каза, че е ОК системата. А сега ме интересува дали мога да бучна котел на твърдо гориво в същия комин и ще има ли прецакани от таз работа :cool:
LazarGanev - "Велик майстор"
Мда, снощи на две ракии+домашно не съм разбрал въпроса! Знам, че обсъждахме в друга тема варианти за газ и като съм видял " газов бойлер в комина" съм се заблудил. Колкото до котела на дърва не трябва да има проблеми, ако комина тегли добре.
Justy - майстор
Трябва да питаш производителя на котела. Обикновено не се препоръчва котел да се включва в общ димоход.
vache - специалист
Justy написа:
Трябва да питаш производителя на котела. Обикновено не се препоръчва котел да се включва в общ димоход.
Защо? нали тия димоходи са изчислени за това. Ние на нашия сме 3 камини, дето яко бълват. Няма проблеми никакви... Не виждам какво може да пречи на котела. Единственото, което ме притеснява е вентилаторите на абсорбаторите, но пък от друга страна комина е сифонен тип. Е затова питам тук :-D

Тема "Айде пак аз да питам за комин :)))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: