• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Hanchko - напреднал
Колеги здравейте.
Имам усилвател SHARP model SM-2323H(BK), който имаше проблем с единия канал, а от днес има и с другия. Проблема е там, че десния канал започна да свирят слабо, да пука и колкото повече увеличавам толкова повече се засилва шума и пукането, а левия канал си свиреше супер до днес. Сега и той е в същото състояние. Не съм го отварял още но знам, че е със схема stk4141II. Ако някой знае какъв може да е проблема ще съм много благодарен.
kuger - майстор
Като за начало, ако крайните стъпала са на отделни платки с конектори, провери спойките на конекторите с дъното.
Така си спечелих една уредбичка 2Х80W, бяха я засилили за контейнера. Вече над 5 г. си работи /симптомите бяха същите, до пълно спиране на канал/.
Hanchko - напреднал
Сега вече отворих усилвателя и това беше първото нещо, което направих. Презапоих буксите към платката, но нещата са си същите. Качих и една снимка на усилвателя, ако може да помогне с нещо. Проверих и кондензаторите изглеждат здрави. Има ли вероятност проблема да е в ИС?

Прикачен файл

IMG_20140501_182849.jpg
miroton - майстор
Пусни директно сигнал на ис и слушаи.
todortv - майстор
Презапои краката на STK-то.
Hanchko - напреднал
Колеги здравейте,
Днес след 2 години реших да се пробвам отново с въпросния усилвател. Презапоих всички възможни връзки, подмених един пробил резистор и кондензаторите, които ми се видяха надути, но резултата си беше същия. Незнам СТК-то на какво положение е и как да го проверя?
hidrazin - майстор
Hanchko написа:
Незнам СТК-то на какво положение е и как да го проверя?
Ми те преди две години са ти казали:
miroton написа:
Пусни директно сигнал на ис и слушаи.
Проверяваш захранването на чипа, елементите покрай него (те са само няколко) и ако всичко е наред му подаваш сигнал и слушаш.
Още по-добре е да му подадеш сигнал от генератор и да видиш с осцилоскоп какво се случва на изхода.
Сигнал трябва да се подаде директно на ИС защото усилвателя е доволно древен.
Възможни са проблеми със селектора за входовете и разните му други превключватели.
:partyman:
Hanchko - напреднал
Захранването ще го проверя и елементите покрай чипа, но няма как да пробвам СТК-то, понеже нямам осцилоскоп. Ако има някакъв друг начин за проверка на СТК-то ще е добре!
Последна промяна от Hanchko на вт май 24, 2016 10:47 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Като нямаш осцилоскоп нямаш и уши ли?
Пък и в края на краищата има и сервизи.
:partyman:
Hanchko - напреднал
Уши имам :) и се надявам още дълги години да ги имам. Така захранването на СТК-то е 27V, но като сложих на двата изхода по една слушалка и там чувам това шумене и пукане. Това ще рече, че СТК-то е отишло!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с усилвател SHARP model SM-2323H(BK)." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: