Ел. инструментите. Консумативи.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Аз разбрах, че ще го свързва без запояване и без отваряне, само с усукване. Щото ако си си прерязал средата на чисто новият 10 метров кабел...
Както винаги не четеш какво пишат хората и само събираш постове. Обясних ти в една друга тема, че броя на постовете няма да те направи нито по-знаещ, нито по-уважаван.
Ако беше прочел първия и единствен пост на питащия, щеше да разбереш че вече е отворил задната част на перфоратора. И къде си виждал префоратори с 10 метров кабел? :lol: А ако говориш за някакъв друг кабел прерязан по средата защо да се занимавам с глупости като запояване? На срязаното слагам един щепсел и един подвижен контакт. Така ще си имам два кабела по 5 метра. :prayer:
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Както винаги не четеш какво пишат хората и само събираш постове. Обясних ти в една друга тема, че броя на постовете няма да те направи нито по-знаещ, нито по-уважаван.
Май ти НЕ четеш. Знам, че автора има само едно мнение и говорих по него. Последното мнение, което цитирам НЕ е на автора, а "режеш 5см след изхода и усукваш" го разбирам като да отрежеш многожичният кабел на 5см от тялото на устройството и да го усучеш. Така поднесено и така разбрано звучи безумно.А ако 3 пъти прекъснеш твоят кабел - ще го направиш на 4 парчета по 2.5м, всяко свързано с щепсел и подвижен контакт? Ами ако прекъснеш само единият проводник, пак ли няма да се занимаваш със запояване? Въпрос на философия. Аз като ми беше прекъснат единият проводник на кабела на ъглошлайфа го запоих, стори ми се по-лесно, отколкото да го режа целият.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Последното мнение, което цитирам НЕ е на автора, а "режеш 5см след изхода и усукваш" го разбирам като да отрежеш многожичният кабел на 5см от тялото на устройството и да го усучеш. Така поднесено и така разбрано звучи безумно.А ако 3 пъти прекъснеш твоят кабел - ще го направиш на 4 парчета по 2.5м, всяко свързано с щепсел и подвижен контакт? Ами ако прекъснеш само единият проводник, пак ли няма да се занимаваш със запояване? Въпрос на философия....
Ти продължаваш да НЕ ЧЕТЕШ и да си фантазираш. Къде го видя това за усукването а?
andro440 написа:
явно си нямате занимание и си чешете пръстите по клавишите ,на всяка ръчна машина кабела рано или късно се пречупва ! Режеш 5 см след изхода и свързваш ,без калай и флюс =на 5 години работа до следващ ремонт /особенно при бош/
Недей да се опиваш да разбираш, чети какво пишат хората. И не си нагаждай постовете им в твой интерес. Това с режеш 5см след изхода и усукваш може да си го помисли само някой дето нищо не разбира от електротехника. Какво да усуче, къде да го усуче? Та нали вероятното прекъсване е точно в участъка на тези 5 сантиметра. :lol: Човека има в предвид да отрежеш 5см, да го откачиш от вътрешността на инструмента и да свържеш скъсения захранваш кабел ВЪТРЕ в инструмента.
А относно моя кабел - нямам навика да си прекъсвам кабелите на инструментите по средата. И все пак ако НЯКОГА стане - ще го сменя целият. :-D Все ще намеря 3-4 лева за гумиран кабел и гумиран щепсел.
Ти така и не ми каза от къде ги видя този 10-метров захранващ кабел за перфоратор. :shock:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ти продължаваш да НЕ ЧЕТЕШ и да си фантазираш. Къде го видя това за усукването а?
Човека има в предвид да отрежеш 5см, да го откачиш от вътрешността на инструмента и да свържеш скъсения захранваш кабел ВЪТРЕ в инструмента.
И как казваш, че ще го свържеш, ако не го запоиш, не го усучеш и не се споменава за клеми? В предните мнения се говореше за усукване, не мислиш ли? Човека не знам какво е имал предвид, казвам какво е написал.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
И как казваш, че ще го свържеш, ако не го запоиш, не го усучеш и не се споменава за клеми? В предните мнения се говореше за усукване, не мислиш ли? Човека не знам какво е имал предвид, казвам какво е написал.
1. Кое как ще свържа? Ако става дума за кабела ВЪТРЕ в машината е ясно как.
2. В предните мнения САМО ТИ говориш за усукване. Аз не мисля, а за разлика от теб чета постовете.
3. Не лъжи! Нито човека, нито някой друг освен теб е писал за усукване.
4. Нужда от очен лекар?
andro440 - майстор
виждам ...нещо сте ме коментирали ...ама не разбрах защо?
gogo7777 - майстор
Обвинен си в спайкаджийство :-D
andro440 - майстор
gogo7777 написа:

обясни ми думата /спайкаджийство/ какво означава?
jekasus - майстор
andro440 написа:
gogo7777 написа:

Не го слушай - той нещо си бърбори по унгарски :-D
andro440 - майстор
jekasus написа:
andro440 написа:
gogo7777 написа:

Не го слушай - той нещо си бърбори по унгарски :-D
не слушам аз -Никого ! -ама големи нескопосници има в тоя форум ....чак се чудя ,как един човек ,който претендира за нещо не знае ,че в ключа на дрелката има клеми с болтчета -и то месингови ! :toimonster:

Тема "Перфоратор Бош 800 w" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: