Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Мисля че доста хора го знаят този начин но не намерих подобна тема в форума и затова реших да го споделя за незнаещите на един да помогна ще почувствам удовлетворение.Имах сухи дъбови изрезки които разбичих на летвички 12на12мм.Заоблих от едната страна малко на шмиргела за да може да ги хвана с патронника на бормашината .Трябваха ма дибли 10мм за целта една плашка 10мм стъпката на резбата не е от значение стягам на менгемето и завъртам през нея летвата , след 10 секунди резултата е на лице пръчица иделно гладка с много лекички канали (така се захваща по-добре и лепилото и двете дупки) след което си я оразмерявате по ваш избор.

Прикачен файл

04052014050.jpg

Прикачен файл

04052014046.jpg

Прикачен файл

04052014051.jpg
vvg - специалист
Браво, :колега! :supz:
Страхотно решение! :prayer:
todor_tsanov - специалист
Да така се правеха диблите преди 40-50 години но доколкото си спомням за дибла 8 ти трябва флашка 10 и не без пари защото нещата който си изброил ти струват доста
mavryt4o - майстор
todor_tsanov написа:
Да така се правеха диблите преди 40-50 години но доколкото си спомням за дибла 8 ти трябва флашка 10 и не без пари защото нещата който си изброил ти струват доста
колкото милиметра е плашката толкова е и диблата показал съм го със снимките и съответните бургии и дупки всичко си пасва позабравил си за 40-50 години :lol: с шублера разликата е +- 0,1мм а доколкото парите аз стотинка не съм дал но ако трябва да се купува бормашина,менгеме,дървен материал,циркуляр,плашка си е цифра но човек малко от малко ,който се занимава би трябвало да ги има тези неща
parketmilanov - специалист
ако диблите ,които ви трябват или поне на мен ми трябват, ползвам това свредло и си правя .
трябва такова свредло /намира се в специализирани магазини и не е безкрайно скъпо /
и настолна бормашина /за по-лесно/
надявам се да съм бил полезен с идейката .

Прикачен файл

свредло.jpg
свредло.jpg (12.77 KиБ) Видяна 2801 пъти
Иван Златев - специалист
Страхотна идея,на мен лично ще ми влезе в употреба :drinkers:

Тема "как да си направим дибли без пари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: