• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 62
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
Така или иначе празното пространство под пещта трябва да се запълни с нещо. Аз съм чувал, че се запълва със стъкло и кварцов пясък за по- добра топлоизолация, демек задържа топлината по- дълго време от обикновена пръст или пясък.
П.П. поста на mladkal
viewtopic.php?f=21&t=38199#p420666
sreky - специалист
stiv1961 написа:
Така или иначе празното пространство под пещта трябва да се запълни с нещо. Аз съм чувал, че се запълва със стъкло и кварцов пясък за по- добра топлоизолация, демек задържа топлината по- дълго време от обикновена пръст или пясък.
П.П. поста на mladkal
viewtopic.php?f=21&t=38199#p420666
Точно,само че,по нашия край слагаха едра сол.Лично моята е правена с пясък,като се опали пеща и се нагреят тухлите -трябва да има постоянно топлоотдаване и малко топлинни загуби за да може да изкара фурната до другия ден.Отварям я на другия ден по обяд но без ръкавици не мога да бръкна да извадя тавата
, :-D
stiv1961 - майстор
sreky написа:
Отварям я на другия ден по обяд но без ръкавици не мога да бръкна да извадя тавата, :-D
И аз така направих на Великден :) , сложих агнето вечерта в 22:00 часа и го извадих на другия ден в 13:00, като вадих тавата се поопарих и веднага намерих две кърпи за да я извадя :-D , а ми се стори че е топла а не гореща.
jinio - специалист
Днес разчистих мястото където мисля да е барбекюто и започнах. Тухлите ги наредих без зидария а между отворите поставих арматурно желязо и после с отливането ще се напълнят с бетон.

Прикачен файл

Снимка0013.jpg Ето как изглежда след реденето на тухлите.

Прикачен файл

Снимка0011.jpg Не знам да ли съм разбрал правилно от форума, но празното място почнах да го пълня по този начин.

Прикачен файл

Снимка0015.jpg Мисля че ясно се виждат всички стари буркани, керемиди, тухли и парчета от теракота, които са останали.

Прикачен файл

Снимка0016.jpg Напълних до тук, след което мисля да продължа с пясък, едра сол, стъкло и кварцова пясък. Само ми кажете последното от къде да го взема и може ли без него?
dadko - майстор
От с. Кривина. Близо е до София. Колко далече е от теб- няма как да знаем. http://kamani.biz/
jinio - специалист
dadko написа:
От с. Кривина. Близо е до София. Колко далече е от теб- няма как да знаем. http://kamani.biz/
Те това по едрото на снимката не е ли мозайка?
stiv1961 - майстор
Има най- различни едрини на кварцовия пясък. Търси възможно на- ситна фракция. Ама ти така ли мислиш да оставиш основата на барбекюто :? без зидане :?, колко бетон ще влезе в кухините на тия четворки, че да ти заздрави стените :? . Аз бих ги иззидал.
jinio - специалист
stiv1961 написа:
Има най- различни едрини на кварцовия пясък. Търси възможно на- ситна фракция. Ама ти така ли мислиш да оставиш основата на барбекюто :? без зидане :?, колко бетон ще влезе в кухините на тия четворки, че да ти заздрави стените :? . Аз бих ги иззидал.
Как си е така направо пълня с бетон, че за сега той ми е най-ефтин така да се каже. На комшиите така им зидаха оградата и от 10 години още не е паднала, а е висока 2м, качват се по нея и като мазаха къщата скелето беше върху нея и нямаше проблем. За моите три реда тухли си мисля, че няма да има проблеми. Пълнежа така ли трябва да е или нещо сбъркано има?
jinio - специалист
Stiv, кажи ми за този синджир, задължителен ли е и каква роля изпълнява?
stiv1961 - майстор
Оградата ,,носи" само себе си а ти върху зида и плочата ще имаш поне един тон тежест( може и повече :?). Синджира го закачих за едно желязо вградено в основата на комина, на времето съм виждал при баба и дядо на огнището имаше такъв и закачаха котлета да варят манджи в тях. Аз до сега не съм го ползвал.
П.П., пълнежа е добре, отгоре пясъка и кофраж за плочата :)
П.П.П., помисли си пак за зидането :)
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: