• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
petromaniq - специалист
А като вържеш конвенционална антена трябва да ти даде 300%. И с чамова летва става като вържеш краищата на кабела за два заковани гвоздея в краищата. Нищо вълшебно няма в луминесцентните лампи, освен че я ползваш за разтяжка - получава се полувълнов дипол.
Johny - майстор
Докато мислех за разни антени, реших да опитам с подръчни средства и ето какво се получи. Парче тел, по-точно монтажен проводник. Повече не ми трябва за таванската стая.

Прикачен файл

P1010907_resize.jpg
P1010907_resize.jpg (83.03 KиБ) Видяна 2249 пъти

Прикачен файл

P1010910_resize.JPG
P1010910_resize.JPG (93.52 KиБ) Видяна 2249 пъти
QuietStep - специалист
petar2kolev написа:
Аз като вързах една изгоряла луминисцентна тръбна лампа ми даде 100% сигнал, като проверих опцията в приемника. От едната страна давам на късо двата пина на лампата и свързвам жилото, от другата страна същото с оплетката.

Приятелю,
По-добри резултати ще получиш, ако свържеш по подобен начин "половинката" си! :-D
Само да се навие за това! Ама може и да се размени с теб, когато започнат любимите (турски) сериали!... :проба: И понеже сега са нонстоп - мисли си за очакваните радости от живота! :roll:
petar2kolev - специалист
Имаш опит доста добър май и със свърването на половинката и с турските сериали пич. Тук се обсъждат неща свързани с темата. Някой май трябва да ти обяснява допълнително какво значи точно.

П.П.

Не всички си мисля, че трябва да сме гении като тебе.
самоход - специалист
petar2kolev написа:
Имаш опит доста добър май и със свърването на половинката и с турските сериали пич. Тук се обсъждат неща свързани с темата. Някой май трябва да ти обяснява допълнително какво значи точно.

П.П.

Не всички си мисля, че трябва да сме гении като тебе.
Приятелю Петър2Колев, не им се връзвай. Луминисцентната лампа е идеална антена. Чувал съм дори, че вътре имало нещо дето привлича вълните, ама живак ли е що ли е......не го казват.
hidrazin - майстор
самоход написа:
... Чувал съм дори, че вътре имало нещо дето привлича вълните, ама живак ли е що ли е......не го казват.
Има. Шопска салата. Привлича ама таратанци привлича.
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
самоход написа:
... Чувал съм дори, че вътре имало нещо дето привлича вълните, ама живак ли е що ли е......не го казват.
Има. Шопска салата. Привлича ама таратанци привлича.
Пак е кяр :-D
nikolson - майстор
Бря, пък аз се чудя що тар..танците ми искат да се качат на масата!!! :lol:
hidrazin - майстор
Бря, бря ама сега вече знаеш защо. :lol:
самоход - специалист
..... а пък старият рибар казал на младия по отношение на издигането на някои части от тялото в смисъл:
ми като се качва нагоре, ко прайш у форума, върви да е--ш!
Това с най-топли чувства!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: