Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SHL - специалист
PolariS написа:
Здравейте,
а имате ли идеи какво да правя аз с това място? Стенни плочки нямам останали, имам само подови. Ако имате идеи, споделете, а после аз ще кажа какво съм намислил...Ето снимки:
При твоя проблем, може би това ще помогне: Изображение
Ревизионен отвор направен с панти. На плочката се залепват ламаринени шини, които завършват с панти в края си. То си е цял механизъм към който има и пуш-бутон. Механизама е италиански, монтирах го преди няколко години на клиент - още не бяха излезли, толкова широко ПВЦ-ревизиите. Ако си от София или имаш път насам, можеш да го намериш все още в магазините на "Минера". Цената в момента не знам каква е, но преди беше 75лв.
steich - помощник
Здравейте. И аз имам голям проблем с ревизионния отвор. Лошото е че при мен той се пада точно над мивката а искам над нея да монтирам шкаф с огледало от този като на снимката доло. Въпроса е как да направя шкафа да се отваря за отчет на водомерите. Само с някаква панта няма как да стане ... може би някакъва масивна рамка с капак и на него монтиран шкафа ... ? Моля ви дайте идеи.

Прикачен файл

dublin2.jpg
dublin2.jpg (97.66 KиБ) Видяна 19503 пъти
anmoll - специалист
Steich, това което мислиш да направиш е добре,но нали искаш да имаш осветление над огледалото- какво ще стане с кабелите при отваряне :? По-добре пусни снимка на банята за да помислим :!:
larana - напреднал
PolariS, може би се лъжа ама не беше ли задължително водомера да е монтиран хоризонтално?
PolariS - специалист
larana написа:
PolariS, може би се лъжа ама не беше ли задължително водомера да е монтиран хоризонтално?
Имам 2, квалифициран техник ги е монтирал, но проверих за всеки случай:
http://belassitsa.hit.bg/html/aiaiiade.html
Втория модел
steich - помощник
anmoll написа:
Steich, това което мислиш да направиш е добре,но нали искаш да имаш осветление над огледалото- какво ще стане с кабелите при отваряне :? По-добре пусни снимка на банята за да помислим :!:
Извинявам се за грубата скица но ще е нещо подобно. Единия вариант е твърдо закрепване на шкафа с огледалото / ако е цял като на снимката / и вътре в него да се монтира от онези ПВЦ ревизьори, но като има нещо в шкафа трябва да се изпразни за да се отвори капандурата и засекат водомерите ... което не е удобно. Яко е само огледало с шкавче отсрани ... този вариант не става. За осветлениеро в по-горния метод кабела ще е в основата на пантата в дебел шлаух и няма да е проблем да се направи, но там трябва яка основа.Другото което се чудя е като правя преграда със стъкло / червената линия / да прява ли леко зъбче продължение на чупката и дали няма да е по-добре стъклото да се вреже малко в зъбчето.

Прикачен файл

6kaf_ogledalo.JPG
6kaf_ogledalo.JPG (15.4 KиБ) Видяна 19420 пъти

Прикачен файл

bania.JPG
bania.JPG (10.45 KиБ) Видяна 19423 пъти
emo_peev написа:
УРАААААА
ще обясниш ли как е измаисторен този капак, предполагам основата е купена и е залепена плочка както някои писа. Интересува ме и къде в София може да се купи такова нещо?
PolariS - специалист
PolariS написа:
И така, ето какво съм намислил, моля кажете дали става и дали е правилно и безпроблемно.
Имам зелен гипскартон, изрязвам го за мястото, изрязвам и дупка за ревизионен отвор. Монтирам с винтове или епоксиден фикс. Върху картона измазвам с хидроизолационна запечатка на циментова основа, до нивото на плочките. Накрая боядисване с водоустойчив латекс тониран да е близо до цвета на плочките. Монтирам пластмасов ревизионен отвор, който може да се облепи с фолио ако намеря подходящ цвят или да се мине с латекса, мисля че ще хване. Помагайте, критикувайте... :idea: :? :)
Най-после се справих с тази мизерия дето ми я оставиха майсторите. Пластмасовата ревизия я хванах и нея с винтове за гипскартон странично. Цвета не е от най-близките до цвета на плочките, но поне е като цвета на фугата. Май ще измисля някакво шкафче за там все пак. Дали ще имам някакви проблеми с това изпълнение?

Прикачен файл

DSC04035_resize.JPG
DSC04035_resize.JPG (57.67 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC04034_resize.JPG
DSC04034_resize.JPG (47.3 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC03788_resize.JPG
DSC03788_resize.JPG (64.86 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC03727_resize.JPG
DSC03727_resize.JPG (67.28 KиБ) Видяна 18666 пъти

Прикачен файл

DSC03550_resize.JPG
DSC03550_resize.JPG (78.45 KиБ) Видяна 18666 пъти
Здравейте,
предстои ни поставяне на плочи в баня и wc. Много се чудих как да скрия ревизионните отвори, които са доста голями. Те в момента са от ламарина, но ми се иска да са покрити с плочки (да не се виждат). За целта, обаче, ще се покрият с почти 3 вертикални плочки 33х25. От всекидневно четене във форума ме осени следната идея:
едната плочка да е отваряема - с панта или както са пластмасовите РОи;
другите две или едната да е с магнит и да се сваля само при необходимост от ремонт.
Мисля че идеята ми е много практична, само че изпълнението не ми е ясно (предполагам с гипскартон), а и самото подреждане на плочките, което да се съобрази с този РО.
Плочите във wc сами ще редим, а сме начинаещи, дори и такива не сме, но! - имаме желание :)
Ще прекача снимки тези дни - ремонтът кипи, т.е. свалянето на блажна боя :(
Поздрави
desss - специалист
аз в крайна сметка си реших проблема, като си поръчах едно пано като това, върху което е залепено огледалото - венге с алуминиев обков /или както там се казва/. поставиха го с панти от долната страна, и магнити в горната. като идват да засичат водомера, дърпам шкафчето към мен, вратичката пада надолу и готово. даже вътре си държа и 1-2 препарата за тоалетната, да са ми подръка :-D

Тема "Ревизионен отвор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: