• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
thinkpad написа:
Фазовият регулатор манипулира ширината на импулса в полупериода.
Фазовият регулатор регулира през коя част от полупериода да е отпушен симистора.
ШИМ се използва само при регулиране на постояннотокови консуматори (съответно при изправено напрежение). Импулсите са правоъгълни(не изкривени) с регулируема широчина. Предполагам го знаеш.
pipilica - майстор
thinkpad написа:
Фазовият регулатор манипулира ширината на импулса в полупериода. Разбирай го както искаш.
Я вземи прочети какво е фазово регулиране и какво е широчинно импулсен модулатор и какво точно правят.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
thinkpad написа:
Фазовият регулатор манипулира ширината на импулса в полупериода.
Фазовият регулатор регулира през коя част от полупериода да е отпушен симистора.
ШИМ се използва само при регулиране на постояннотокови консуматори (съответно при изправено напрежение). Импулсите са правоъгълни(не изкривени) с регулируема широчина. Предполагам го знаеш.
Ти пък. С тези 3.50 не става. :-D
thinkpad написа:
На думи всички са големи. А където искат - средно с 3.50 не става, искат висшеее, висшеее образование хората...
Определено не става. :shock:
:partyman:
kolev_k - специалист
един програматор от издъхнало микровеле,който управлява контактор,или симистор,или зеро крос елемент.
thinkpad - майстор
shadow__01 написа:
[ШИМ се използва само при регулиране на постояннотокови консуматори
ШИМ - Модулация ширината на импулса. Толкова не си прав, че няма на къде. ЦЪК
pipilica написа:
Я вземи прочети какво е фазово регулиране и какво е широчинно импулсен модулатор и какво точно правят.
Доста сходно е всъщност в определени сценарии. Очевидно нямаме по-важна работа от флейм. Ама само да кажа, че един модератор в тоя форум беше писал в едно мнение, че димерите за осветление ползват ШИМ. Беше закачка.
hidrazin написа:
Човека по-добре да си беше взел нещо втора ръка, отколкото този боклук. За толкоз пари - толкоз. Даже са прекалено много. Пак ли събираш постове?
Теб никой не те е питал. Никой не ти иска мнението за това каква боклук автомобил има, какъв скрап кара или какво менте печка си е взел. Не си меродавна институция по всички проблеми на съвременното общество!
hidrazin написа:
Ти пък. С тези 3.50 не става. :Определено не става.
Не цитирай изказвания извън контекста.
ivanovbg - майстор
thinkpad
Абе май е време да спреш с твоите тролски изказвания в тази тема :evil:
Ето какво пише в твоя линк http://www.technowell.ru/main-about-invertor/ тъпото е че и хабер си нямаш от понятие. Вярно е че си приличат, но ако забелязваш първо се изправя и филтрира напрежението и после с ШИМ се модулира на исканата честота и коефициент на запълване.

При ШИМ модулирането началния фронт на импулса е строго фиксиран и определя честотата, като крайния фронт е плаващ, докато при фазовото регулиране честотата е даденост, но се изменя точно началния фронт, а крайния е фиксиран.

Де факто въпреки приликите ШИМ е точно обратното на Фазово регулиране!
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Абе май е време да спреш с твоите тролски изказвания в тази тема
Я по-полека с тона, защото не аз съм с тролските изказвания и меродавен специалист по качество и боклуци във всяка тема!!!
При фазовото регулиране имаме периодично изменяща се величина и регулираме какво да отрежем от нея. При ШИМ регулираме с коефициента на запълване. Хабер си имам, също както и четох как един модератор твърди, че димер = ШИМ, там обаче сите форум не се изсипа да го поправя. Нарочно го написах така, ама друго си е гениалната идея да редим резистори в ротационен превключвател.(по Хидразин). Ще ти напомня и да смекчиш тона, понеже не аз във всяка тема плескам за кондензатори. Ако аз бях ги казал тия неща на преподавателя ми в университета някога, нямаше никога да мина изпита по Електротехника. За радост го взех, за ужас на Хидразин с повече от 3,50. Вместо да се изсипе сите тайфа за редене на резистори(по Хидразин) и хич не остроумни коментари какво е боклук и какво не, въпроса можеше да приключи на предната страница до второто мнение. Обаче в Български форум трябва да си разясняваме колко колко е умен и останалите колко са по-тъпи, вместо да свършим нещо съществено. Аз не участвам.
hygro написа:
Регулаторите на осветление работят на принципа на широчинно-импулсната модулация. При пълна мощност пропускат цялата полувълна на мрежовото напрежение, а при регулиране само част от нея. Когато се пропуска само част от полувълната, в напрежението към консуматора се появяват нечетни хармонични - 150, 250, 350Hz... Трансформаторът изпълнява нормите за шум само за 50Hz. Когато е захранен с несинусоидално напрежение, шумът му става доловим. Най-тежко е положението при 50% мощност, когато енергията на хармоничните е максимална.
ivanovbg - майстор
Не виждам нищо некоректно във въпросния цитат. Това че нещо работи на принципа на друго, не означава. че е същото както ти твърдиш. Все едно да кажеш че хладилник и ДВГ е едно и също нещо защото работят по цикъла на Карно. Е с малката разлика , че което е + за ДВГ е минус за хладилника. :lol: :lol: :lol:

А и 3,51 е повече от 3,50 но едва ли означава , че имаш повече знания. И да не говорим за разликата м/у електротехника и електроника :lol: :lol: :lol: :lol:
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Не виждам нищо некоректно във въпросния цитат.
Ъхъ. Май правотата зависи от това кой го пише, а? Или сега ще ми обясняваш, че по-добре от мене знаеш какво съм имал предвид? Айде нема нужда.
ivanovbg написа:
А и 3,51 е повече от 3,50 но едва ли означава , че имаш повече знания. И да не говорим за разликата м/у електротехника и електроника
Ама много повече от 3.51 и по двете пише на бумажката. Сега кой е трол?
ivanovbg - майстор
Еми щом знаеш толкова и по двете можеш ли да начертаеш две диаграми на фазово и ШИМ управление?
Начертай и съм готов да ме убедиш в правотата ти. Ще ти се извиня в нарочна тема.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Как да направим степени на котлон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: