От мобилни телефони до цифрови камери
petromaniq - специалист
С помощта на малък постоянен магнит намери къде е сензора на таблета и в последствие за електромагнит ползвай намотката от маломощно 12 или 24V реле. Съмнява ме 20mA да съборят акумулатора.
fox_vt - майстор
Ако извади намотката от релето то тя вероятно ще изгори,трябва някак си да се затвори магнитното поле.
todortv - майстор
Вземаш такова авто реле http://www.electronics.bg/product_info. ... d=21003353.
Махаш му котвата и го монтираш под таблета, голо. Намотката няма да изгори.
hidrazin - майстор
Лично аз не бих човъркал покрай таблета с магнити. Питащия поне да беше казал какъв модел е. Не ми е ясно за къв чеп са му сложили магнитен датчик. В някои модели телефони дето се сгъват имат монтирани в едната половина малък магнит а в другата половина - рид ампула. Като го отвориш се включва от ампулата. По този начин спестяват механични контакти и проводници между двете половини.
Имах такава NOKIA. Голям цирк стана като си купих чантичка за него с магнитно заключване. Често се активираше и без да го отварям. Голямо чудене падна докато го открия защо става така.
:partyman:
todortv - майстор
Предполагам, че калъфа му е с магнит. Като го затвориш ( има магнит) изключва, като
отвориш ( няма магнит) включва.
Johny - майстор
agavazov написа:
Когато допра постоянен магнит зад таблета ми той се заключва и като го махна се отключва.
Искам да сложа таблета в колата /направил съм табло за него/ и като спра колата да се подава ток до някакъв електромагнит който да излъчва магнитно поле и да заключи таблета и обратно... като дам контакт на колата тока да спре и таблета да се отключи.
И защо ти е да откриваш топлата вода. Вземи захранване за таблета от място, което се изключва когато извадиш контактният ключ, например запалката. Има коли при които запалката действа и при изключено запалване, така че провери. Само не зная как ще го ползваш в движение. Да не те четем по сводките после.
ivanovbg - майстор
Johny написа:

И защо ти е да откриваш топлата вода. Вземи захранване за таблета от място, което се изключва когато извадиш контактният ключ, например запалката. Има коли при които запалката действа и при изключено запалване, така че провери...
За съжаление китайците са сложили батерии :evil:
Johny - майстор
Нима това чудо не може да работи само с външно захранване?
agavazov - напреднал
на кой да отговоря по напред :)
thinkpad написа:
Освен ако функцията - "заключване с постоянен магнит" не присъства като интегрирана в модела таблет, лично аз не бих си правил подобни експерименти.
Присъства, иначе нямаше да питам и работи много просто, както казах допираш магнит до таблета и се заключва, махаш го и се отключва /това е принципа и на калъфите с магнити/.
shadow__01 написа:
Аз писах, че идеята е глупава и без перспектива за никъде. Ако беше така тази "екстра" щеше да се вгражда в новите автомобили под наименуванието "автоматична поставка за таблет".
Нарежда се до преправянето на ATX захранване от проекта "PC в колата"
Може и да си спестиш комената... последно правих това viewtopic.php?f=15&t=44794 и захранването за 2 години никога не ми е правило проблем (може да прочетеш малко как се прави номера car psu +/-/acc и спрямо led-ът дали компа е пуснат се решава дали ще се 'натисне' копчето за пускане/спиране)
ivanovbg написа:
Писателю thinkpad, прочети първия ред на отворилия темата.
shadow__01, човека като няма пари за последен модел БМВ с вградени таблети в седалките, се старае да си сложи екстрата в по стара кола.
не става въпрос за пари, идеята е готина вендъж я реализирах с ITX PC viewtopic.php?f=15&t=44794 и стана ужасно сполучливо и добре. С таблет ще е още по-добре и готино.
shadow__01 написа:
Това е ясно, но не се знае доколко ще е надеждна цялата система с магнита.
ми надежна е... щом калъфите работят на този принцип и тук ще стане, просто не знаех че ако се направи с електромагнит и намотки ще бутне акумолатора
petromaniq написа:
С помощта на малък постоянен магнит намери къде е сензора на таблета и в последствие за електромагнит ползвай намотката от маломощно 12 или 24V реле. Съмнява ме 20mA да съборят акумулатора.
точно това искам да чуя, но както се вижда не съм наясно с намотките и реализацията :\
Johny написа:
И защо ти е да откриваш топлата вода. Вземи захранване за таблета от място, което се изключва когато извадиш контактният ключ, например запалката. Има коли при които запалката действа и при изключено запалване, така че провери. Само не зная как ще го ползваш в движение.
значи когато таблета се заключи единственото решение за отключване е да му натиснеш копчето. За да се контролира отключване и заключване чрез идеята с топлата вода и захранването трявба да е root-нат /гаранцията му пада тогава/ и тогава имаш по-голям достъп до различни неща, но ако пък батерията на таблета падне и искаш да го пуснеш трябва се натисне копчето.
Johny написа:
Да не те четем по сводките после.
не искам се заяждам с никой ама много дебили се навъдихте. Този метод е много по-сигурен от примерно джоистик на бмв /не визирам heads up дисплея/. Защото там докато стигнеш до нещо въртиш и натискаш по половин час, докато тъч интерфейса е предвиден максимално бързо да стигнеш до това което търсиш по този начин по-малко се взираш в монтироа. Също така когато навигацията ти е по средата на таблото е по-добре от garmin хуйните дето си ги лепиш на прозореца и са 3 инча.
todortv написа:
Вземаш такова авто реле http://www.electronics.bg/product_info. ... d=21003353.
Махаш му котвата и го монтираш под таблета, голо. Намотката няма да изгори.
:) а дали няма да бутне акомулатора, защото повечето хора това твърдят

Та като цяло от мненията по-горе искам да кажа, че съм наясно какво правя, просто не искам да запоявам жици в таблета за да ми 'натискат' копчето при подаване на контакт и гасене на колата. А и има един случай който е при car psu че трябва да се знае дали сега е заключен за да се реши дали ще се отключва и обратно. Магнита е най-удачното нещо.

Отлял съм поставка за таблета която ще го държи и ще се намира зад таблото, на нея ще накача захранване, машинката за отключване.

Ако някой мисли че идеята е глупава или не му харесва какво търся да си спести коменатирте. Всеки се има право да се прави на умен, но не е нужно да пречи на хората които имат нужда от помощ.
Последна промяна от agavazov на ср май 07, 2014 2:04 pm, променено общо 1 път.
todortv - майстор
agavazov написа:
..... :) а дали няма да бутне акомулатора, защото повечето хора това твърдят
Измери му тока и ще разбереш.
Остава машинка за централно със залепен магнит.

Тема "Електромагнитно поле за 12v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: