• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
hidrazin написа:
Бъркаш. Става за почти всички видове печки и плочи. Като за малките, така и за големите плочи са еднакви. Разлика има само ако плочата е с една или две зони. Това 13А не е необходимия ток за загряване на биметалната пластина а максимално допустимия ток през контактите. Не са много домашните готварски печки с плочи от по 3kW. :-D
В интерес на истината не съм разглобявал такъв. Вероятно нагревателя за биметалната пластина е свързан паралелно на изходите за нагревателната плоча, за да може като изключи ключа да се изключва и той и да изстива. Падне ли ми случай определено ще разпарчалосам един такъв.
:partyman:
Ако не си наясно как работи, разгледай го и помисли.
Junak - майстор
Нагревателната жичка е прекъснала заради късо съединение в плочата. Макс. ток е на нагр. жичка.

Прикачен файл

IMAG0066.jpg
hidrazin - майстор
Junak написа:
Ако не си наясно как работи, разгледай го и помисли.
За кое по-точно? Аз не говоря за това, което ти си показал а то е терморегулатор за индиректен монтаж.
http://product.11467.com/d1600383.htm
Това дето stiv1961 е показал е за директен монтаж - някъде в близост до нагревателя за да се нагрява от него или от горещия въдух и лъчение. Този модел няма нагревателна жичка.
Аз говоря за съвсем друг модел.
http://www.rosi-995.com/index.php?route ... uct_id=419
Погледни отдолу моделите печки за които става. Едва ли всички тези печки имат плочи с еднаква мощност и съответно консумация. :? Освен това този модел се ползва и за големите и за малките плочи на керамичните плотове. За тези с двойна нагревна зона се ползва този модел.
http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=2110
Той е и малко по-скъп. Както казах - не съм разглобявал и падне ли ми ще отворя един. Та с мисленето съм до тук. ЗА мен логично е вътре в него да има нагревател паралелно на нагревателя - един жичен резистор с не много голяма мощност би свършил работа. Още повече в показания от мен модел влизат и фаза и нула.
Junak - майстор
Извинявай, писал си след моя пост и без цитат. Затова помислих, че се отнася до мен. :prost:
hidrazin - майстор
Не. Грешката е моя. Докато отговарях на ivanovbg ти си пуснал твоя пост. Видях го, но не съобразих как може да се разтълкува.
А за модела ключ дето дадох все още не съм убеден как точно бачка но знам че става за много модели и не съм се отказал да разпарчалосам един.
todortv - майстор
Аз съм отварял!
Вътре има 2 биметални контакта.
Единият се подгрява от фаза и нула влизащи в ключа и чрез него се прави реглажа.
Няма значение колко вата е плочата, разликата е дали е с 2 извода или 4.
Другият биметал се подгрява през плочата и служи да светне лампата, че плочата е гореща.

p1-фаза
p2- нула
s-лампа
2-4 - плоча.
thinkpad - майстор
Плавното регулиране отива по дяволите...
ivanovbg написа:
Не се учи напразно.
Невероятно полезна е висшата математика. Толкова често я използвам в ежедневието. Както и да е..
Junak - майстор
Хайде, появи се трола...
hidrazin - майстор
todortv написа:
...Единият се подгрява от фаза и нула влизащи в ключа и чрез него се прави реглажа...
Тенкю. Спести ми терзанията докато намеря такъв за разпарчалосване. :) А случайно да си погледнал какво подгрява точно тази биметална пластина? Значи горе-долу правилно съм предположил.
P.S. Край на спокойствието. Какво хубаво си говорехме почти цял ден. :shock: Ламята се събуди. :lol:
thinkpad - майстор
Junak написа:
Хайде, появи се трола...
Устройствата с биметални пластинки не регулират мощността, те регулират времето между състоянието на работа на пълна мощност и напълно изключеното състояние. Подобни методи имат вродена липса на прецизност.
hidrazin написа:
P.S. Край на спокойствието. Какво хубаво си говорехме почти цял ден.
Успешен ден ти пожелавам.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как да направим степени на котлон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: