• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dizel - напреднал
при мен и двете са закалени.С матрицата избързах и после зор как се свалят 5 мм на шлаиф,но стана.
pet1r90 - помощник
а каква трябва да е хлабината на леглата за лагерите на ролките преди термоването ?
dizel - напреднал
не знам.Първите ролки поръчах в фирма и доидоха готови,закалени.Следващите си правих сам,не са закалени работят много добре и няма никакви следи от износване.По малки са,по тесни и двигателя вече не спира.За 10 тина минути пълня кофа около 10 кг.Матрицата с която работят също не е закалена.
boss4eto - помощник
При колерите не е необходимо обемно закаляване. Даи ги някъдв на ТВЧ и няма да имаш проблем с лагерите.
markov_75 - специалист
[urlhttp://vbox7.com/play:ae8785a554][/url]Това е моята машина за гранули,която направих с много мъки и ядове,но най-сетне тръгна.В момента си правя гранули за зайците,но като си прекарам трифазен ток и с по-голям двигател ще я пробвам и за пелети.Благодаря на всички колеги които ми погнаха със съвети за нейната изработка!
pet1r90 - помощник
поздравления за машината колега , на колко обората си свалил мътрицата .
markov_75 - специалист
pet1r90 написа:
поздравления за машината колега , на колко обората си свалил мътрицата .
200 оборота
pet1r90 - помощник
така стигнах до момента на истината И греда .
след ден и половина опити стигнах до заключението че фаските са широки 12мм а изходния канал е 6мм
следователно се получава запичане във фаската и ролките само се въртят без да набиват .
Като сваля ролките и пипна фаските са така натъпкани че се получава гланц .
утре мисля да трясна един шлайф от страната на фаските за да се намалят на 8
пробвах със люцерна и смляна царевица излизат перфектни но влагата е по голяма , веднага след това Без да спирам слагам талаж и започват да излизат от талаж , докато вървеше пробвах с сух материал излизат леко зачервени почти бели , пробвах и с влажен излизат ронливи . Спра ли ел мотора и веднага да пусна не излиза повече нищо ,
дайте съвети от какво друго може да е ако не е от фаските ?
markov_75 - специалист
Аз също имах същия проблем-изкара малко гранула и се запекът отворите.Оказа се че отворите на матрицата да се шлайфат за да върви гладко гранулата.За тази цел използвах от тези мини шлайфове,тип дремел.Та взимаш 3мм пирон,рацепваш го напречно и навиваш на него лента от шкурка колкото да влезне в отвора на матрицата,слагаш го на шлайфа и прекарваш всички отвори.Аз използвах шкурка 240 като предварително я натърквах с шлайф паста.Резултата бе невероятен!Веднага си заработи машината.Виж си и разстоянието между матрицата и ролките-мото го оставям 0.5мм.Матрицата ми е 32мм дебела,отворите са 5мм,а фаската е 8мм,като тя е ерова а не конусна.Забравих да ти кажа да си закалиш пирона преди да го използваш,че бързо се изкривява.
Валериус - специалист
Мисля, че някой колега го беше обяснил как се шлайфа нова матрица. Мисля, че беше равни части трици, кварцов пясък и отработено масло се смесват и се прекарват многократно през машината. Не съм много сигурен в пропорциите, та по-добре да го обясни някой който го е прилагал този метод, защото ръчното шлайфане отвор по отвор е много трудоемко и с по-ниско качество. Поне по този метод се прави шлайфането при професионалните преси за пелети.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: