Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
prascho - майстор
такезо, на занаят ли ще ме учиш :?: кованото желязо след това боядисва ли се или си остава така? В тази област съм пълен лайк.
enterprise - специалист
Ок Прасчо, разбирам, че е по-лесно да сложиш готова решетка :wink:
И аз на твое място щях да направя така.
А те питах дали разбираш как се прави ковано желязо, защото аз лично съм учила металообработване в ССХУПИ и да ти кажа от гледна точка на труда който се вкарва цените са нормални. Но от гледна точка на нас тия дето купуваме ни идва множко.
Но то с кое не е така в БГ?
prascho - майстор
Не мога да се съглася, че цената на труда е еквивалента на цената представена от търговец т.е. когато стоката не се взима директно от прозиводителя, а се е извършила покупко-продажба /може би няколко пъти/. Пример: мляко в провинцията от производилел струва 40 стотинки, докато в софия струва 1.40 лв. Казвам, че реалният труд на прозиводителя не се заплаща справедливо за сметка на "амбулантните" търговци, които удрят кьоравото.
Примера на Профи: по света в големите вериги магазини стоките са по-ниски но в България цените в Практикер, Бриколаж...са надути, щото там фирмите продават на дребно. В тази страна няма нищо редовно.
Takezo Sensey - модератор
Фирми от типа БРИЛОЛАЖ , ПРАКТИКЕР работят на принципа на консигнацията , нямат нищо тяхно но имат договори с разни фирми да продават техните стоки и оттам да получават процент.Вземи едни клещи от ПРАКТИКЕР за пример , на тях има залепен етикет , вносител и т.н. и т.н. търговския закон го изисква.Звънни на телефона на вносителя които пише да видиш че е по евтино. :wink:
prascho написа:
такезо, на занаят ли ще ме учиш :?: кованото желязо след това боядисва ли се или си остава така? В тази област съм пълен лайк.
А на бас че ще го струпаме по добре от разните му фирми , от неръждаеми тръби ....може после да го патентоваме.Другия вариант е е както го описа корнизи и колонки от бетон , и да вземеш готови пана за декорация.Е тука с-щу мене имаше готови по 80-90 лв. линеен метър , ковано желязо.
prascho - майстор
Това имах предвид. Конкретно се интересуваш за цените на топлоизолационната ситема Декотерм на Оргахим. В Практикер е по-скъпо отколкото ако си вземеш материалите от предтсвители на Оргахим.
enterprise - специалист
Абе хората цели коли опаковат с ковано желязо та ние един балкон няма да можеме :lol: :?

Прикачен файл

teh_herb.jpg
teh_herb.jpg (199.81 KиБ) Видяна 15971 пъти
здравей ПРАСЧО , ето снимките които ти обещах

Прикачен файл

Изобр.034.jpg
общ изглед , нетръждаеми тръби , стоманени въжета неръждаеми
Изобр.034.jpg (57.84 KиБ) Видяна 15916 пъти

Прикачен файл

Изобр.012.jpg
малко по отблизо
Изобр.012.jpg (85.26 KиБ) Видяна 15916 пъти

Прикачен файл

Изобр.036.jpg
свързващите елементи
Изобр.036.jpg (67.79 KиБ) Видяна 15916 пъти

Прикачен файл

Изобр.013.jpg
с тази тутурутка се натяга въжето
Изобр.013.jpg (91.78 KиБ) Видяна 15916 пъти

Прикачен файл

Изобр.033.jpg
отворите за въжето
Изобр.033.jpg (65.41 KиБ) Видяна 15916 пъти
и още , останалото е шпилки ф14-16 мм. перфоратор и ....майсторлък

Прикачен файл

Изобр.024.jpg
декоративна тапа
Изобр.024.jpg (66.17 KиБ) Видяна 15908 пъти

Прикачен файл

Изобр.014.jpg
поредния декоративен елемент
Изобр.014.jpg (58.39 KиБ) Видяна 15908 пъти
anmoll - специалист
Ако Прасчо иска евтини парапети...едва ли има по-евтин вариант от този.Не беше по мое желание,но бяхме принудени да го приемем. Всъщност стана много здраво. Купуваш желязо,вземаш електрожен,кроиш на място и заваряваш.Можеше пръчките да бъдат поне по-на гъсто,но така е решил "майстора",който по професия кърпи коли. Това са терасите за които ставаше на въпрос за боята. :?

Прикачен файл

DSC02332.jpg
DSC02332.jpg (72.97 KиБ) Видяна 15892 пъти

Прикачен файл

DSC02340.jpg
DSC02340.jpg (65.4 KиБ) Видяна 15892 пъти

Тема "парапет? помощ, разумни цени??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: