stiv1961 написа:Стана ми интересно, помислих,че така казват някъде на някой м'атрял...jinio написа:Stiv, не ми беше направило впечатление, но виждам на снимките май последния слой от кварцова пясък, сол и пясък си го размесил с вода, так ли е или се бъркам? Друго което искам да те попитам, може ли да ползвам морска сол, която е едра и се продава в пакети по килограм, примерно 10 кила ще стигнат ли или трябва повече? А, и най-важното кварцова пясък няма при нас, днес бях в топливо и в други такива складове, няма, може ли без нея?Не съм ги смесвал с вода, сипах всичко на сухо. Като правих пълнежа ми казаха, че може и с морска сол. Като няма ,,КВАРЦОВ ПЯСЪК" слагай обикновен, но да е сух.Илчо Илиев написа:Четох доста из темата и не успях да светна от къде и на кого му дойде тази идея,че в бетон/замазка се слага.....солИлчо, солта не се слага в бетона а в кухината, която остава като изградиш основите на ББК-юто
Това ''кварцова пясък'' да не е нещо друго или просто бъркаш родовете![]()
Имам все някакво обяснение,което няма значение, но според мен, въпреки диалектите и наречията по разните краища на България е добре по форумите да се пише така,че да е разбираемо за всички,че някои четат и приемат всичко на 100% и понякога става голям майтап..... Виж първите снимки от темата в началото....... и да, кварцовия пясък е м.р.
Иначе знам ,че с морски пясък не е добре да се прави бетон заради солта и това ме учуди...
За други комбинации вероятно трябва да се слага, вие сте майсторите...