• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
perdeee - специалист
Съгласен съм че е така,винаги може да скъсаш верига но мисля,че може и да се направи такъв инструмент за в пъти по ниска цена от тази на която се предлага. Не е сложно устроен а и на линковете които колегата пусна има всичко необходимо на разумна цена,остава въпроса за създаване на добра конструкция на уреда и това дали да е с маслен крик или с нещо друго. Проблема е такъв,че не съм виждал такъв уред в действие и ми е трудно да си представя как точно може да се направи подобен за занитване на веригите.
Andri01 - майстор
Разнитването е лесно:малък ъглошлайф и се избива остатъка от нита. Занитването обаче ще изисква подходящ нит-по диаметър и твърдост на материала.
koveslav - майстор
Конструкцията на звената е такава,че трябва и да разнитиш и да занитиш без да унищожаваш "нитовете".Всъщност нитове или оси за избиване няма-това са части от детайла,които само са валцовани отгоре.Изпилиш ли ги-гориш с това звено.Използват се приспособленията,иначе не става.Колега,търси клипове на които се виждат операциите.В тубата все ще има нещо по въпроса.
  • 1
  • 2

Тема "Разнитване и занитване на верига за моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: