Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
elby - специалист
geordgeo написа:
И аз съм супер доволен от топлата зима и от колелото - изминавам по около 500 км на месец само на работа да ходя, а литиевата батерия от Лорети се държа геройски дори и при минусовите температури, на които я тормозих :-D

Поздрави на всички електро колеги и дано се уреди скоро някоя срещичка за обмяна на опит :)
В крайна сметка - колко излиза да си сглобиш едно ел. колело, което да можеш да го караш по 40-на км на ден ? Темичката е доста дълга и в тези 100+ станици направо се губиш :)
Ради Тодоров - специалист
Най-евтино за да се минават 40км м/у 900 и 1000 лв батерията от 15 ah дърпа цената много на горе.
geordgeo - специалист
elby написа:

В крайна сметка - колко излиза да си сглобиш едно ел. колело, което да можеш да го караш по 40-на км на ден ?
Моето ми излезе 700 лева, като цената е крайна. Батерията е 36V/10Ah, li-pol, малка е уж, ама с разумно каране и помагане с педалите по равното и използване на наклоните съм докарвал пробега до 60 км с едно зареждане. И пак подчертавам, че съм изключително доволен от транспортното си средство, 40 киловата ток от мрежата за цялата 2013 година и 5 000 км пробег - по-евтино от това (за мен) няма... :-D
Ради Тодоров - специалист
То с педали и баба може говорим за 40 км пробег без педали по малка батерия от 15 ач е неприложима а цените и тръгват с зарядното от 600 лв нагоре.А тия конрадските китове за по 300 лв не искам и да чувам за тях.А доколко е евтин превоза с ел колело можеда се поспори доста.След два закупени кита и две батерии и разни глезотии колелото ми струва по груби сметки около 2000лв.Първия кит барабар с батерията го подарих та не видях келепир от продажбата.Приятел си купи батерия и зарядно за 850лв колкото един приличен 250 кубиков скутер в мобилето изкара A категория купи си мотор продаде го и сега си джитка с ел колелце за 2000лв било му по изгодно ха ха :? :rolleyes: .
geordgeo - специалист
Ради, нямам какво да крия или да лъжа за цената. Моторът съм си го купил от човек, който е на "ти" с нещата, 1000 вата, 48 волта е и го взех за 200 лева - няма нищо общо с китовете от Конрад, пренавит е от него и е перфектен, контролерът също е от него - цена 70 лева. Батерията е от Лорети - 380 лева заедно със зарядното - супер си е колелото за тия пари, който иска само да се вози, да си купува моторетка, всеки има право на избор...
sasko12345 - специалист
аз пък съм си с конрадския мотор контролер от евпартс и батерия от лорети. и според мене си е добре естествено на моменти се усеща загубата на мощност.

в по горния коментар каза че си пренавивал конрадския на колко ампера си го карал че се е стопил.
tonyboy - специалист
И аз съм си с конрадския кит за 300 лв., само че го карам на 48 v , батерията ми е LiNiCo 10Ah за 650лв. със зарядното, трета година го карам около 5000 км., никакви проблеми изминавам около 40 -45 км с едно зареждане, около 80 кг. съм, почти без педали само при потегляне, в Русе е сравнително равно.
geordgeo - специалист
sasko12345 написа:

в по горния коментар каза че си пренавивал конрадския на колко ампера си го карал че се е стопил.
Сашко, двигателят не е от конрадски кит, а си е бил поръчан директно от Китай с намерението да се ползва за други цели (ветрогенератор доколкото знам), а е бил пренавит за по-голяма мощност...
Здравейте,
от известно време съм се зарибил по идеята да си купя електро колело с цел придвижване до работа и обратно.
Какво бихте ми препоръчали за около 1000лв или малко по-малко. Възможно ли е да се сдобия с прилично електро колело за тия пари?
Има ли някой който се занимава с направата на такива колела тук?

Поздрави и благодаря
geordgeo - специалист
smndimitrov написа:
Възможно ли е да се сдобия с прилично електро колело за тия пари?
Има ли някой който се занимава с направата на такива колела тук?
А къде е това тук, защото има доста хора, които могат да ти свършат работа...

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: