• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Може ли някой да ми каже как да се направи такова бюро?
Иска ми се да стане с дължина 180-200см,а тези изглежда са такива.http://www.moretticompact.com/young.htm

Някой правил ли нещо такова?Плоскост Евролайт или т.нар.европанели ли са използвани?Могат ли да издържат?
Прикачен файл:
17_1h.jpg
17_1h.jpg (53.13 KиБ) Видяна 3198 пъти
griffin - майстор
По принцип тия дебели панели се правят като се прави сандвич фазер или тънък МДФ като в него на разични места има сложени летви от чам(предполагам) дава ти гладък и достатъчно здрав панел с който да работиш. Имам секция направена от това чудо която е лека и относително здрава обаче в домашни условия не знам дали ще може да се работи лесно с това т.к там където се реже профила трябва да сложиш запълване от дърво което да осигури устойчивост и да се направи тапа от фазер(мдф) и това да се мине с окантовка или с фолио.Мисля че разтег 1,8-2 метра обаче ще увисне може да пробваш ако имаш летви чам колко ще провисне т.к те дават в случая устойчивостта.
Вариант е да си правиш сам панелите от това което посочих по горе(което си е играчка) т.к има доста лепене но за сметка на това може да ги минеш с спец грунд за мдф който да запълни порите му и отгоре с подходяща боя.
Има такива плоскости http://www.thecenter.bg/index.php?optio ... &Itemid=49 ,но незнам колко са здрави .На снимките изглежда ,че конструкцията е само плот(180см) и две страници.
nikolson - майстор
За здрави са достатъчно здрави, но пълнежа не е летви, ами хартия тип пчелна пита. И кантирането е с профили. Насочи се към ЛПДЧ на 25мм, евентуално кухненски плотове на 28 или 38мм.
Niko Gargov - напреднал
Според мен не е добра идея за кухненските плотове поради цената им от 28 лв. л.м. и нагоре отиват.
Благодаря!Явно ще използвам плоскост 25мм ЛПДЧ.
Само не разбирам италианците с какви плоскости работят,че така добре се получава.
Niko Gargov - напреднал
На снимките всичко е добре когато направиш твоето и го снимаш ще се чудиш :lol: не казвам, че нямат добри мебели казвам, че и ние произвеждаме мебели добри.
kendal - специалист
Не знам италианците с какви плоскости работят , но мога да кажа как процедираме у нас -вземам ПДЧ 18мм слепям ги едно за друго окрайчвам го на нужния размер ,кантирам и се получава плоскост с дебелина 36мм здрава и сигурна за целта дано съм бил ясен.
Svezar - специалист
И две слепени ПДЧ-та и кухненски плот при размер 180-200см ще провиснат със сигурност от собствената си тежест а какво остава ако има и нещо да тежи отгоре !
Тани - модератор
griffin написа:
По принцип тия дебели панели се правят като се прави сандвич фазер или тънък МДФ като в него на разични места има сложени летви от чам(предполагам) дава ти гладък и достатъчно здрав панел с който да работиш. Имам секция направена от това чудо която е лека и относително здрава обаче в домашни условия не знам дали ще може да се работи лесно с това т.к там където се реже профила трябва да сложиш запълване от дърво което да осигури устойчивост и да се направи тапа от фазер(мдф) и това да се мине с окантовка или с фолио.Мисля че разтег 1,8-2 метра обаче ще увисне може да пробваш ако имаш летви чам колко ще провисне т.к те дават в случая устойчивостта.
Вариант е да си правиш сам панелите от това което посочих по горе(което си е играчка) т.к има доста лепене но за сметка на това може да ги минеш с спец грунд за мдф който да запълни порите му и отгоре с подходяща боя.
За по-добра устойчивост, в работния плот може да се вгради и алуминиев или стоманен профил. Така ще е доста по-трудно да провисне. Относно размера - 36мм. не е достатъчно масивно изглеждащ плот. Много по-добре се получава с 54мм. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Как да се направи такова бюро?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: