• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Todor - специалист
Има ли начин за лепене на ПВЦ-кант (2 мм) в домашни условия?
Бях гледал филмче за олепилени хартиени кантове, които се ляпят с ютия. Но за ПВЦ- не мога да открия нищо. (пробвах и с търсачката).
Благодаря
Тани - модератор
Аз го намерих от първия път- 10 секунди - засичах!
Ти как търси? С кои думи?
Todor - специалист
кант*
PVC кант*
лепене and пвц and кант*
Тани - модератор
Todor написа:
кант*
PVC кант*
лепене and пвц and кант*
А аз с
"кант ютия" - получих 3 резултата единия от които- тази тема в която пишем!Пробвай и ти и кажи дали си намерил !
Todor - специалист
Да тези съм ги изчел. Явно не съм си задал въпроса правилно. С ютия и олипелени кантове съм го правил, но с ПВЦ (2мм) явно ще трябва на специална машина.
Благодаря.
Тани - модератор
jordanil написа:
аз съм виждал нещо като пистолет с гореш въздух с два ограничитела от двете страни на плоскостта/в случая 18мм/ и пистолета върви по плоскостта и лепи канта.Явно е някаква самоделка,но стават перфектни
Ето то мнение мислех , че ще ти свърши работа! Аз мислех , че има и картинка , но явно някъде на друго място съм гледал! С ютия няма как да стане , но с пистолет за горещ въздух става , защото загрява канта само от страната на лепилото! А по-дебелите кантове всъщност имат ли лепило по тях ?
Sigi - специалист
Тани написа:
jordanil написа:
аз съм виждал нещо като пистолет с гореш въздух с два ограничитела от двете страни на плоскостта/в случая 18мм/ и пистолета върви по плоскостта и лепи канта.Явно е някаква самоделка,но стават перфектни
Не е самоделка. Ръчна кантировачка е. Видях да се продава в Тека. Има им я в сайта. С нея може да се кантира и криволинейно. Но за целта трябва първо да се олепилят кантовете. Купуваш си 2 мм кант и го носиш да го олепилят. Не е скъпо.
Todor - специалист
Sigi написа:
Тани написа:
jordanil написа:
Не е самоделка. Ръчна кантировачка е. Видях да се продава в Тека. Има им я в сайта. С нея може да се кантира и криволинейно. Но за целта трябва първо да се олепилят кантовете. Купуваш си 2 мм кант и го носиш да го олепилят. Не е скъпо.
Да видях това и наистина е за олипилени кантове. Явно не ми върши работа. Мерси и ако реши модератора да изтрие темата.

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (244.2 KиБ) Видяна 19771 пъти
zz_stefanov - майстор
Дали няма по магазините олепелени ддебели кантове?
Sigi - специалист
Не съм виждала някъде да продават дебел, олепилен кант.
Но олепиляването не изисква много време и наистина не е скъпо.
Само трябва да разбереш къде го правят.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на PVC кант в домашни условия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: