... ако ще ги продаваш Ако са си за теб, по-добре - наблюдаваш внимателно. При първа забелязана промяна проучваш какво им е и пръскаш със съответния пестицид. Когато са навън, температурите започнат да се покачват, а влажността е висока (превалява) - естествено превантивно - фунгицид.
Аз не съм професионалист, но така правеше баба ми
Я да питам нещо за засаждането на разсада - навън през ноща става все още хладно. До към 5-6-7 градуса падат температурите в най-студените части на денонощието. Рано ли е да садя разсада за домати, че ако чакам да станат до 10 градуса минималните температури май ще е средата на юни ...
Мястото на което ще садя е на 1000м надморска височина, близо до яз. Искър. Там по принцип си е по-хладничко .
Сади, но не е лошо да ги завиваш за през ноща, защото под 8 градуса и ясно време е възможно да падне слана. Аз съм на близо 900 и вчера насадих външните домати.
Малко трудно ще ги завивам през ноща, щото там ми е вилата и се ходи веднъж седмично .
Ще пропусна тая седмица, че дават 2 дни температурите да паднат до 2 градуса. Може след това да го държа в тунел (с перфориран найлон, за проветрение) за 1-2 седмици и после ги оставям на открито.
И аз не бих ти препоръчал все още да прибързваш. Майка ми даде зор преди десетина дни, та засадихме отвън едни ...
Прикачен файл:
На ~700м н.в. сме, но мисля, че дъждовете са основната причина. Плюс това тези дни дават и градушки ... така че наистина - най-добре изчакай и тази седмица.