Всичко за дърводелството
Niko Gargov - напреднал
Здравейте искам да си взема талпа 30x4x400 см. ако я оставя да си изсъхни от само себе дали ще се изкриви или спука. идеята ми е, че сухият материал е доста по-скъп 400лв. за кубик.
EDI - майстор
Смърча 100% ще се усуче.Търси си от бял бор и да не е от средата на дървото.Ако после гониш размер, вземи си талпа с по-големи размери от небходимото.За какво ще я ползваш.
nikolson - майстор
Ако мислиш да я сушиш два месеца, нищо няма да стане. То и година е малко, де. Ако наистина е сух материала 400лв не са много. Пък и за една талпа разликата ще е 5-6 лева.
Niko Gargov - напреднал
EDI занимавам се със строителни ремонти и стълбите си ги правя сам.

Прикачен файл

Снимка0493.jpg
Илчо Илиев - майстор
Niko Gargov написа:
EDI занимавам се със строителни ремонти и стълбите си ги правя сам.
И баш от смърч ли , защо не ги правиш от липа, хем е по-евтина, хем е по-жилава, иначе аз бих си направил от салкъм, позволява да се направи почти два пъти по-тънка,а от там и по-лека..
Стария е правил такава,двойна стълба, висока 180-190см , преди поне 30-35 г, седяла е на дъжда доста и все още ме издържа,а аз съм 130 кила, а иначе е доста лека, щом жената я мъкне без да мрънка...
Niko Gargov - напреднал
Липата не е по-евтина дори е доста по-скъпа поне това което намерих в Пловдив е 600 лв. за кубик
Илчо Илиев - майстор
Може би си търсил с склад за сух материал,а там цените са страшни...
Липа за материал е 60-90лв.куб,а мартаци са 2-3-4лв за бр, зависи колко са дебели и дълги..
По същата логика може да си вземеш колове салкъм, да ги разбичиш и да си направиш стълба

Тема "Сушене на смърч." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: