• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
Лесно се проверява, ако тръбата е студена, а връзката пече...
fox_vt - майстор
Така е с наличните данни толкова автора ще каже по нататък какви са резултатите :partyman:
gogo7777 - майстор
Провери връзката на жълто-зеленото кабелче. Трябва да е свързано между корпус и нулата. Провери и има ли съпротивление между корпус и нагревателя при ИЗГАСЕН бойлер.
MIRO_073 - майстор
Премери и на нулата на таблото. И съм склонен за теорията за клапана. Студената тръба в бойлера е на ниско вътре в балона.
todortv - майстор
MIRO_073 написа:
Премери и на нулата на таблото. ....
Как се мери нула в табло?
todor_kynev - напреднал
Аз залагам на клапана :-D при мен е същата работа студената грее а топлата не.Няма как да е от тока щом грее само студената а топлата не,все пак на един балон са и двете тръби , общи чешми и водата е обща.Мисля че се обосновах ама ако греша поправете ме.Дефектно токова имаш ли ?
fikata - майстор
И все пак токът не е луд да търси път по тръбата за топлата вода,когато неговия прек път за нулата е по студената вода към земята :)
todortv - майстор
На общ балон, ама от едната страна. :-D
От другата страна, студената в земята, а топлата се разхожда из блока/къщата,
За централна топла вода не става въпрос, защото Човека ползва бойлер! :partyman:
Junak - майстор
fox_vt написа:
А не ви ли дойде на ума че може да грее по простата причина че възвратния клапан е за смяна и изтърва топла вода надолу точно към студената тръба :-D Все пак автора да каже дали грее на загрял бойлер или няма значение кога.
Я обясни как става това, ако има налягане в студената тръба. Ако е спряла водата, ще изтърва...
MIRO_073 - майстор
todortv написа:
На общ балон, ама от едната страна. :-D
От другата страна, студената в земята, а топлата се разхожда из блока/къщата,
За централна топла вода не става въпрос, защото Човека ползва бойлер! :partyman:
fikata написа:
И все пак токът не е луд да търси път по тръбата за топлата вода,когато неговия прек път за нулата е по студената вода към земята :)
А топлата и студената тръба не се ли срещат в батерията? :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Греене на мека връзка на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: