• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
хайде сега, dobcho_vn, изключи всички консуматори в къщи, остави само една-две лампи. Пусни малко вода от бойлера, да изстине тръбата, и виж дали ще загрее пак.
fox_vt - майстор
Тодоре това за топлата тръба дето се разхожда не се съобразих :? има логика ама пък потвърждава че тока не е прост :lol:
Junak ами как да ти кажа имаш един съд със разширяваща се вода под налягане и имаш само един отвор и той е студената тръба :wink: Не мога да се сетя в коя тема го дъвкаха това и аз ми беше чудно.Мисля че колегата lov беше единия от участниците със преки преживявания.
gogo7777 - майстор
Тръбите може да са PVC.
todortv - майстор
Миро, затвори веригата нула тръби, земя и сам ще си дадеш отговор.
С две думи топлата и студената предполагаемо се свързват заедно,но пак след меката връзка и "по-късно". :partyman:

ГоГо, не е проблем ако тръбите са РР. Може би сега нямаше да си чешем пръстите. :-D
Все пак другата мека връзка на топлата, може да издържи примерно 95гр.
:-D Говорим за масовия случай на наводнения в жилище. :partyman:
Последна промяна от todortv на пон май 12, 2014 9:43 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
fox_vt написа:
Тодоре това за топлата тръба дето се разхожда не се съобразих :? има логика ама пък потвърждава че тока не е прост :lol:
Junak ами как да ти кажа имаш един съд със разширяваща се вода под налягане и имаш само един отвор и той е студената тръба :wink: Не мога да се сетя в коя тема го дъвкаха това и аз ми беше чудно.Мисля че колегата lov беше единия от участниците със преки преживявания.
Абе и аз го дъвках тогава, ама топлата вода е по лека и стои отгоре. Само в крайния момент на загряване, преди да изключи термостата, може да върне малко. Но е хладка и бързо изстива :)
todor_kynev - напреднал
Да сменя клапана и се оправя щом няма искри и окисляване и щом него гъделичка като се мие не е от тока. Няма какво да умуваме.
Junak - майстор
todor_kynev написа:
Да сменя клапана и се оправя щом няма искри и окисляване и щом него гъделичка като се мие не е от тока. Няма какво да умуваме.
Не бъди толкова сигурен, 10 волта са достатъчни да грее. Без искри и без гъделичкане
MIRO_073 - майстор
Някои може ли да каже кой е пътя с по-малко съпротивление? :-D

Прикачен файл

Без име.jpg ss.jpg
Без име.jpg ss.jpg (16.5 KиБ) Видяна 1565 пъти
gogo7777 - майстор
Може да е от ключа, ако е двоен и прекъсва и нулата.
fox_vt - майстор
Другия вариант е да е добре нулата но нагревателя да е започнал да пробива към водата и зануляващото мостче между фланеца и нулата да не е свързано :?

пп миро в тая схема няма значение но обикновенно пътя на топлата тръба е по дълъг и може да е с малко на по голямо съпротивление.Но това е изключва заради цитата който постнах по нагоре.
Последна промяна от fox_vt на пон май 12, 2014 9:52 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Греене на мека връзка на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: