• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
В кои панелки е трижилен кабела за бойлера :? Това ще е някакво ново строителство.
MIRO_073 - майстор
В панелката в която съм израснал, строена 1967-1969 на 50 метра от блока, които днес по новините казаха, че е паднала част от фасаден панел от тераса.
Junak - майстор
fox_vt написа:
В кои панелки е трижилен кабела за бойлера :? Това ще е някакво ново строителство.
Когато има бойлерно табло извън мокрото помещение, и ключа комутира и двата проводника, задължително от нулевата шина на апартаментното табло до бойлера се пуска трето жило за зануляване.
fox_vt - майстор
Задължително сега :lol: нали говорим за панелки.Тука в целия квартал а той не е малък няма апартамент който да има трижилен кабел от главното от бойлерното или откъдето и да е изобщо в инсталацията на бойлера.Блоковете са от 69 -70 година нагоре.
Junak - майстор
Еее, моя е 86 и има. Отделно пуснат жълт кабел до бойлера. :) И тогава беше задължително :)
teon - специалист
...панелката в който живея е 76-77година и кабела до бойлера е ТРИЖИЛЕН...банята е измазана с хоросанова мазилка и като са монтирали после бойлера,по закона на Мърфи са улучили точно едното жило :x
todortv - майстор
fox_vt написа:
....Тука в целия квартал а той не е малък няма апартамент който да има трижилен кабел .....
Кой квартал? Да не би да говориш за сгради ЕПК.
Панелките, в които съм влизал са с трижилен мостов и бойлерно табло.
dobcho_vn - специалист
Така...
Първо здравейте, отново и благодаря за съветите и се извинявам, че не дадох своевременно отговори.
Та, едно по едно:
1.Как ще е от клапана, при условие, че като загрее водата и изключи меката връзка на бойлера изстива? Това съм го проверил и няма логика да е това.Нали в случай, че е от това независимо дали е загрял или не, въпросната връзка трябва да си е топла?
2.Юнак, ти сериозно ли предлагаш да гася всичко освен двете крушки и пак да меря? Не, е е проблем, ама мисля, че ме е*аваш :-D Сори, ако не е така, ще го направя :cool:
3.Да, има бойлерно табло 20А прекъсващ и фазата и нулата.Мисля, че не е много добре, но входящата нула съм я разклонил и с едно парче ПВА2 съм занулил бойлера, т.е. дори при изключване на ключа бойлера си остава занулен.
4.Мерил съм съпротивлението на нагревателя R=17,78 ома, което си е добре за мощността му P=3kW, протичащия ток е I=13,9A.Та мисълта ми, ако е полуокъсил няма ли поне съпротивлението да е различно?
atanasov2004 - специалист
Привет и от мен. Не съм специалист, но имах същия проблем.Грее меката връзка на студената вода.Почти пари при пипане. Виках техник специалист. Каза нещо за нулата. Мери некви напрежения, пъшка, чуди се. Изключихме АП на
бойлера. Пак мери и каза че има некъв ток :shock: Мисля че каза че някой комшия вземал от мойта нула :? .
Майстора реши така проблема-махна меките връзки и сложи трислойни тръби за парно, с едни фланци и няма греене.
Обаче съседа на втори етаж "изплака" пръснали се връзките и неговите светнали :-D . Викахме хора от ЕВН, стегнаха
зануляването във входното централно табло, накрахме ги да проверят и нулата в трафопоста и проблема изчезна, за
сега :) Според един друг съсед общата нула на входа била хлабава. Но може да идва проблема от съседен вход, щото тръбите вървят от всякъде :?
DMN - майстор
dobcho_vn, иди и си вземи едни амперклещи, има ги и за 10-тина лева, тия от снимката са толкова. Ще ти потрябват сигурно и друг път. Едно измерване= на десет страници писане тук. Можеш да измериш - какъв ток минава през меката връзка и дали минава такъв, и после ще търсиш и намериш проблема много по-лесно :) .
Прикачен файл:
P1120739.JPG
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Греене на мека връзка на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: