• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
И той ще качи снимката тук след като не може мнение да напише :lol: или пък ютуб :-D Отваряш темата отиваш на последното мнение там има два бутона Нова тема и Нов отговор,цъкаш на нов отговор на изскочилото поле пишеш каквото ще пишеш и под него има бутон Изпрати.

пп има и трети начин записваш въпроса на диктофон и пращаш по еконт на най близкия съфорумник той ще го дешифрира и напише тук :razz:
vaseto69 - напреднал
Благодаря за изчерпателния отговор.Това за еконт е идея ама им нямам вяра та по добре кажи от къде си че да хващам влака за да ме научиш.Нали знаеш че който е слаб в главата трябва да е силен в краката
Тани - модератор
Ще питаш ли нещо по темата, или да местя дискусията при бисерите :?
vaseto69 - напреднал
Благодаря!Да искам да направя осветление монтирано на канал от 51 диода или 17 модула от три пос. + резистор 150 ом. сини диоди 3-3,4в и 0,020а. захранени от адаптер на 12в и 1а като смятам че общия ток ще е 0,34а и обща мощност 1ват.Питането ми е вярно ли съм сметнал и ако не къде бъркам?Благодаря!!!!!!!!!!!
MIRO_073 - майстор
vaseto69 написа:
Благодаря!Да искам да направя осветление монтирано на канал от 51 диода или 17 модула от три пос. + резистор 150 ом. сини диоди 3-3,4в и 0,020а. захранени от адаптер на 12в и 1а като смятам че общия ток ще е 0,34а и обща мощност 1ват.Питането ми е вярно ли съм сметнал и ако не къде бъркам?Благодаря!!!!!!!!!!!
Защо не си купиш синя LED лента?
vaseto69 - напреднал
Защото ми се иска сам да направя нещо а и имам някой неща и най важното е че ще ми стъпи по евтино :wink:
vaseto69 - напреднал
Не ми казахте дали изчисленията ми са верни?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
vaseto69 написа:
Не ми казахте дали изчисленията ми са верни?
Математически са верни - при 3 волта пад на светодиод, при 20mA и при точно 12V захранване.
При реални условия ще има малки отклонения от тези стойности, които едва ли ще са фатални стига да не превишаваш максимално допустимия ток през светодиодите.
vaseto69 - напреднал
Сърдечно ти благодаря за отговора който ме сложи на гребена на вълната!Може би ще имам и други питания та ако може някак си да се свързвам директно с теб ако е удобно разбира се.Или тук?
vaseto69 - напреднал
И още нещо,осветлението което искам да изработя ще монтирам зад гипсов корниз а диодите да светят в синьо та питането ми е какъв модел или марка да са?Благодаря предварително!
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: