Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
anmoll - специалист
Всеки е прав за себе си /говора за godo и karlson/ :? .Винаги гледаме на нещата от своята камбанария, ако си спомняте по-рано когато още нямаше моб.телефони имаше един кратък виц,който в момента няма никакъв смисъл...та...вица: "На някой в трамвая му звъннал мобифона"-логиката беше,че ако имаш пари за мобифон не трябва да пътуваш с трамвай. Виждаме как нещата се променят и начина на мислене е пяко свързан с промяната.
Ако имаш пари мислиш по един начин,ако нямаш- по друг и лошото е че винаги си мислим,че ние сме прави.
Ама днес е Баба Марта...честита да е на всички, да сте живи и здрави :)
Тани - модератор
Гого , мисля , че бъркаш! Това си е мрамор! А основата на стълбата а и под ступалата си е метална и затова е боядисана ! Явно не си стъпвал на стъпало от мрамор , което още не е залепено! Аз стъпих , без да знам ,че са ги наредили само за да видят кое къде ще пасне и се наложи да ползват стъпалото за парчета :x Добре ,че трябваха и парчета де :) А съм 50 кила с мокри дрехи! Немислимо е да се хванат мраморни стъпала само в двата края! А и конструкцията няма да стане стабилна , защото много трудно ще се захване външната спирала на стълбата!

А от стъклопласт , едно че е изключително трудоемко и скъпо , а от друга страна , поне на мен ми се струва че няма да е толкова здраво!
alantion - специалист
Ще си позволя да взема отношение по темата.
1. Стълбата създава илюзия че е с много сложна конструкция,но ако се погледне от специалист е посредствено,изключая плоскостите които се коментира че са от мрамор. Те биха променили изчисленията за якост,огъване и усукване.
2 Авторът на темата не уточнява непременно ли такъв модел да бъде или изобщо желае вита стълба?
3. Предпочитание за материал?
4.От тези неща зависи и цената за труда,а и изпълнителя далище е фирма или частно лице.
След уточняване на всичко по детайли -тогава и офертата за сена на изработка плюс цена за материали.
П.п Пропуснах да упомена и срок а и мастото на поръчката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Авторът хабер си няма, не се интересува сериозно. Просто начин да сподели какво му харесва, какво му се ще.
Без обратна връзка.
Случва се. Често.
anmoll - специалист
....И така да е ...виж колко интересен разговор се получи :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Струва ми се това е производителя.
http://www.alfascale.it/eng_prodotti_design_c.htm
ICC - специалист
Да, много прилича, че това е производителят, ама какви са тия български имена на стълбите- Елица, Ваня. Прегледах им имената за контакт, все италиански, ама тая"Елица" ме смая, да не би да значи нещо на италиански?
peshev-ko - специалист
Ако се вгледате добре във Vania ,ще разберете как е направена спиралата/от дърво/...
Duke_BG - специалист
ако вземеш една спиралошевна тръба и изрежеш едно парче с подгодяща ширина по шева (като съотношение диаметър на тръбата ширина на изрязаната лента) ще получиш вътрешната спирала без много много смятане :)
друг е въпроса как ще направиш правилния подбор на тръбата и ширината на среза за да пасне със стъпалата
rockwall - майстор
Имало едно време един българин.
Той избягал в Италия. Имал си жена на име Ваня и дъщеричка Елица.
Човекът правил вити дървени стълби... и драл по 3 кожи от чуждите капиталисти, а стълбите кръстил на жените - да са инат и издръжливи като тях.

ДА живее СССР и международното положение !!!

Тема "може ли някой да направи тази стълба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: