Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
С 60kw.котел топля 400 квадрата цех висок 5 метра.
Какво ли ще стане ако ти сложиш 100 kw. котел :?
stoyanstoyan - специалист
Не става въпрос за точно определен модел котел. Аз исках просто да видя един тяхна марка,но ми казаха че нямат или поне аз така разбрах. Колкото и да им е голяма продукцията не мога да приема да нямат нищо за демонстрация.
Plastkomfort ти явно си някакъв маг,как успяваш. :)
filmatoplo - майстор
Топлообменника може да е 60 клв , но горелката едва ли работи на макс , за да стигне 60 клв трябва да гори по 12-15 кила пелети на час :wink: .
Котела е 60 киловата на дърва и въглища с конвертори.
syncho - майстор
Изобщо не се очудвам. При нас ще се топлим с около 50кВ ~1000м2 сграда.
p_delin - специалист
Аз отоплявам 130 кв.м. с котел 14.9 кв. и не го затормозявам изобщо, така че за 200 кв.м. ми се струва излишно да се слага по-голям котел от 20 кв. освен ако цялата къща не е и с подово. Мое мнение.
джеки - специалист
p_delin написа:
Аз отоплявам 130 кв.м. с котел 14.9 кв. и не го затормозявам изобщо, така че за 200 кв.м. ми се струва излишно да се слага по-голям котел от 20 кв. освен ако цялата къща не е и с подово. Мое мнение.
kaкъв разход ти дава котела? имашли изолация? Ще отоплям същите квадрати,така че щесам ти благодарен да дадеш повече информация че ми предстои покупка на нов котел
p_delin - специалист
Много грубо мога да ти кажа за разхода защото не съм ползвал котела цяла зима а само си правих проби поради причината, че не съм се нанесъл още, но без да е затоплена къщата и котела почти не е спирал, около 2 или почти 3 чувалчета за 24 часа. На следващия ден като поотвърна започна да си влиза в модулация и намали разхода но аз имам и подово и разхода койти ти казвам не е напълно точен особенно за такъв кратък период от време. Съжалявам че. немога да ти дам по-точна информация за момента. Поздрави.
Аз топля 240 квадрста без изолация.
Разхода ми е между 2.5 и 3 чувала по 15кг. за 24 часа.
rosso666 - специалист
Колеги това лято мисля да направя изолация на къщата.Въпросат ми е дали някой си е засякъл разход на пелети преди и след изолиране.
ДАли ще има осезаемо полезно действие. :mrgreen:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: