• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jorkataG - специалист
Ехо кво стана с царевицата за отопление бре хора.
И аз чух че става ама къв е разхода за сезон?
hladnia - специалист
profesor написа:
Аз съм горил царевица.Не беше обезаразена и пълна с гъгрица.Защото беше пълна с гъгрица за това я изгорих.
Здравейте,
Изпуснал съм тая тема, но ще споделя моя опит .Преди години когато имахме на село доста излишна царевица която имаше гъгрица и мухляса, изгорихме определено количество във готварска печка с водна риза.Учудващо е поне за мен че от всяко зърно на кулена излиза визуално пламък като от газова горелка и калориите са доста топло одаване .За някой може да е гавра но ефекта е впечатляващ.
koveslav - майстор
Зърното,като цяло е много калорично.Няма нищо ново в горенето му,а гризачи събира,колкото и костилките ги събират.Друг проблем при големи количества за домашно ползване е сушенето.Също като дървата,калоричността е в зависимост от влажността,а освен това и бързо покълва,мухлясва или направо гние,ако е влажно зърното.По отношение на екологията-забелязахте ли,че и кюспето отдавна вече не се намира "под път и над път",както беше навремето.Всички маслобойни си го горят и ползват енергията за преработката на мазнините,а също и за отопление на сградите.Така,че за екологията много хора говорят,но обикновено това са най-вече нарушителите и.Който има условия-да дава газ на котела.Ако не друго,то поне ще вдигнем цената на царевицата.Царевичните стебла също горят много добре,но заемат много голям обем.Трябват десетки кубици за сезон,дори и да са смлени на чипс.
nikolovvd - майстор
Някой използват царевицата и соята за ракетно гориво и до колкото става ясно в края на клипа, дава по-голяма тяга от керосина. От 48-та сек. става дума за горивото.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=otXePwkA5MA[/youtube]
agro - специалист
Царевицата в момента - 100 лв на тон по-евтина от хубавите пелети. Наблизо е, чистичко, без прах, ако е добре превята. Кеф ти в чували, кеф ти в самосвали. Никой не сподели практическите резултати при изгарянето и в горелка за пелети. Дали не изпускаме момента?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
agro написа:
Царевицата в момента - 100 лв на тон .............?
Къде?
filmatoplo - майстор
Само трябва да е суха и гори , пелетно съоръжение или котел с ретортна горелка ще гори не царевица ами и овес и ечемик , па ако трябва микс от тези :wink: .Търговците при нас царевицата я продават на 30 ст килото , значи нейде е поне 20 ст . :wink:
stamenov1 - специалист
Филма, направи една проба с твоята нова гравитационна пелетна горелка, да видим дали я гори.
filmatoplo - майстор
Гравитачната горелка на Притито е майтап , иска си горелка с вентилатор .
kalin72 - майстор
n_a написа:
agro написа:
Царевицата в момента - 100 лв на тон .............?
Къде?
100 лв на тон по-евтина
:)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "царевица за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: