От мобилни телефони до цифрови камери
mitcd - специалист
Ако искаш да ти показва само числа вместо лампите? То това е лесно само с един дешифратор и индикатора можеш да минеш!Че даже и само с диоди и индикатора .Например от 1 до 6 ще са ти нужни около 27 обикновени диода + LED индикатора + трафче с изправител и някое друго съпротивление. Ако си заинтересован ще ти кача схема.
Тани - модератор
Ето за това го обичам този форум! Идеята за диодите е супер- гениалните идеи обикновено са прости :-D
Joronr - помощник
Здравей mitcd Аз имам това устройство аз го правя с27 диода е и 7 реэистора.Монтирам го по асансиорите,но мисълта ми е следната ; Преди да го монтирам нали трябва да го покажа на хората дето ще го купят да видят за какво става въпрос,как брой етажите с цифри . Ето това искам - Към моето у-во да прикача някакъв брояч които да си сменя сам цифрите през 1-2 секунди или някакъв брояч който на отделен 7 сегментен дисплей да си брои не е каэано че трябва да е готовото мое у-во !!! Ако може някой да помогне нека го направи иначе аэ няма какво повече да обясня!!!"Чао эасега
mitcd - специалист
ОК де!Кажи сега колко са ти етажите и ще измислим нещо.Значи ти трябва брояч и дешифратор.А също става към твоята схема(тая с диодите) да паснеш схема на бягаща светлина с толкова изхода колкото са ти етажите.Я по добре качи схемата която се опита да сглобиш и нещо не стана?
Тани - модератор
Колегите по-горе имаха предвид някакъв ключ от този вид!Изображение Като го въртиш , сменя етажите! Ти ще използваш 9 или 10 от 12-те му положения в зависимост дали си предвидил партерен етаж.

Ето от къде например може да го купиш!
http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/e ... et_keys=id

Линка нещо не иска да отвори продукта направо , а трябва да го намериш , но беше около 10 лева! Ако те интересува точния линк питай!
Justy - майстор
Точно такава галета имах предвид, ама май колегата не я харесва :?
Тани - модератор
Joronr написа:
Щом не иска никой да се наеме да ми направи електроника накрая ще сложа 1 цк ключе и ще покаэвам 1-2 и толкова;пък като го монтирам на асансиора-ще видят повече!!!Чао эа сега!

От това мнение останах с впечатлението , че не разбра точно за какъв превключвател говорим! А една картинка казва повече , отколкото хиляда думи :-D
ELEMENTAL - специалист
Joronr написа:
...или някакъв брояч който на отделен 7 сегментен дисплей да си брои...
Ето ти схема на брояч от 0 до 9 с интеграла 4033.При препълване брояча се нулира автоматично.

Прикачен файл

7 seg ok.jpg
Седемсегментният индикатор трябва да
е с общ катод (LTS547, SC52-11).
7 seg ok.jpg (27.79 KиБ) Видяна 4952 пъти

Прикачен файл

osc.jpg
извод 7 на интегралата се свързва към маса.Извод 14 към + на захранването.С потенциометъра честотата може да се регулира в диапазона 0,8-81Херца.Захранването е 12 волта.
osc.jpg (8.02 KиБ) Видяна 4952 пъти
Joronr - помощник
Здравейте на всички които отговориха!Ще пробвам и тази схема дано тоэи път стане че не ми се връткат онези ключове!Искам този уред да седи на 1 витринка и да го виждат повече хора а не на всеки да грабвам ключето и да му правя демонстрации!!Тази седмица ще го правя и тогава пак ще се появя във форума - надявам се да се похваля вече!Чао эа сега!

Тема "ПОМОЩ ЭА 1 СХЕМА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: