• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
Разхода е голям според мен. С хукса с 2л окосих 2 дка.
При теб за да се дави и да не вдига обороти или горивото е много /карбуиратор/или въздушния ф-р не е в ред.
Пробвай за съвсем кратко как се форсирва без филтъра.Не знам как е при китаеца, при мен ф-ра е 1 кече ,коео се изпира,изсушава и пак се слага. Аз го модифицирах с тъкан филтърна G3 дебела 20 мм. Не пера , а сменям. Има я в складовете за пром.климатични системи на широчина 2 м, на руло.
За вибрациите - много зависи от правилното навиване на кордата /особено ф над 2мм.
lov - майстор
Ползвам от доста време китайче и съм доволен от него с изключение на кордовите глави за което писах в другата тема.
Относно смукача той си е само за първоначално стартиране на студен двигател. Напълно механично затваря карбуратора и няма никаква автоматика като на автомобилите да го отваря ако се подава газ. За това в работен режим не може да се ползва.
Разхода на бензин ти е изключително голям и вероятно трябва да се настрои карбуратора. Вярно е че спрямо марковите горят пшовечко но не чак толкова. Но според обясненията които даваш като познания по добре намери някой който е в час и знае какво прави.
Това че се форсира когато им свършва горивото си е нормално за всеки двигател който почва да работи с бедна смес.
brum - майстор
Тая площ я косик има няма 2-3 часа. И при това положение ли се води голям разхода?

А за смукача - кое затваря на карбуратора? Притоха на въздух ли? И ако да - то той идеално може да се ползва за ограничител на обороти :) .
vrangelov - специалист
Здравей,

смукача не бива да го използваш като ограничител на обороти! Той е само за палене! При нужда оборотите се регулират от два винта на карбуратора. Трябва да имаш уред показващ оборотите и да знаеш колко са ти необходими. Не всеки има толкова техника вкъщи. Ако объркаш настройките, има шанс да скъсиш живота на мотора. Прецени си сам.

Разхода зависи също от това, колко ти е затревен терена. Ако ти си доволен от него, смятам, че всичко е наред.

Поздрави!
lov - майстор
Това с времето за косене е много относително. И аз в началото губех почти двойно време за една и съща площ. Също така разхода се влияе и от начина по който караш двигателя да работи. Ако имаш възможност погледай някой с по голям опит как и кога подава газ на машинката защото от това им зависи и живота на двигателчето. Когато реже машинката трябва да е в обороти но веднага след това трябва да се прекрати подаването на газта. И начина на косена на големи площи е почти същия като с обикновенна коса. С малко практика а и след тези дъждове както е полудяла тревата ще им свикнеш бързо.
А смукача е точно една пластмасова клапичка която затваря отвора на карбуратора и по този начин както при всички карбуратори увеличава количеството на засмуканото гориво.
Колегата ти е обяснил и той по горе за оборотите и регулирането на карбуратора. Те така се регулират че не трябва да се мъчиш от спусъка да дириш и регулираш нищо. Или караш на максимални в режим на работа или отпускаш да са на минималните.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! brum както ти писаха колегите смукача ползвай само когато палиш.Ето го и моя китаец:

Изображение

Ползвам го вече година,окосил е доста декари. Двора на село, тревата около зеленчуковата градина,люцерната която е декар и нещо.Ползвам масло на Хускварна защото и бензинопила ми е тази марка.Ползвал ли си да косиш на средни обороти,нагласят се от ръкохватката на газта.Има едно лостче което се натиска с мекото на дланта и натискаш бутона но преди да натиснеш със длан лостчето подаваш газ..Тогава косата остава да работи на едни и същи обороти,по този начин със 0.700 л бензин си окосявам 1.2 дк.люцерна.Никога не оставяй ножа да е нащърбен от камъчета и да е затъпен.Когато е заточен като бръснич и разхода е малък.
brum - майстор
Благодаря за съветите :) .

Не разбрах едно обаче - да поддържам постоянни обороти докато работи, или при косене да подавам газ, а при преместване към начално положени и захождане за следващият ред косене да връщам газта?

За техниката при косене и аз се чудех дали няма някъде писано :) . Също не знам кое ми е по-удачно да ползвам. Ножа съм го тествал 20 секунди и директно монтирах кордовата глава след това. До колкото разбрах ножа се ползва само ако кордовата глава среща неща с които не може да се справи. Потърсих и в youtube разни клипчета за да се доограмотя, ама нещо не намерих подходящи ...
gibson58 - специалист
Като стана въпрос за ножовете да питам.Имам косачка за трева от тези на колелата и вече ножа е малко понащърбен и не много остър.То и като я купих ореди година пак не беше много остър. Та трябва ли да го наточа и как? С малкото ъглошлайфче или да го нося някъде?
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! brum,в предния си пост обясних но явно не си се задълбочил да го разбереш.Ето как става:

http://youtu.be/_NqiJ2OGxGs

Горивото което си вижда в резервоара е остатъка от косенето на люцерната 1.2 дк.и едно място от 300 кв. със трева.Беше пълен до горе.

По този начин работя когато съм с металния диск.Машината работи с едни и същи обороти и е по-икономична а и всяко форсиране тормози мотора,в интерес на истината не съм пробвал с кордата.По принцип кордата я ползвам много малко.Използвам тази квадратната защото много хубаво реже:

Изображение

Изображение

gibson58 заточвонето става и със шлайфчето но с диск със шкурка и много внимателно да не прегаря метала.

Изображение

Когато се работи с диска този нож със подрезвача на кордата се сваля.

Изображение

Дано да съм бил полезен.
brum - майстор
Определено ми беше полезен, благодаря :) .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: