• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Я вземи и ми прочети мненията по-горе
Повечето мнения не бяха твои, действително. Обаче и ти като някои други не четеш. Отговаряш и за неща, които не се питат. Питах не дали ще или съм се филмирал, а дали някой знае начин да се предпази боята, до колкото е възможно. Това не включа коментари как най-добре е бояджия и трудът не струва.
Относно останалото - показвай го тогава с поведение на ниво.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Питах не дали ще или съм се филмирал, а дали някой знае начин да се предпази боята, до колкото е възможно...
И на това съм ти отговорил.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 20#p601941
Сега кой отново не чете? :idea: И ако толкова е важно, не е прочетено от нета. Собствен опит отпреди доста години с тъпите спрейове Космос. Опитах се да лакирам предния капак на едно такова нещо. Като го купих от Берн му бяха свалили лаковото покритие на предния капак, багажника и тавана и го бяха оставили само на металика. Явно са щели да го лакират наново. Добре че се пробвах само на предния капак. Само за него заминаха няколко спрея. А капака наистина си голям за да събере голямото джилезу под него. :lol:
Първия месец - добре. После стана на юфка и се белеше няколко месеца. :evil:
Та с една дума - козата си сака пръч.

Изображение

Успех със спрейчетата!
:partyman:
strelec - специалист
През 90-те години и аз си бях боядисал цялата Лада с 8 спрея на Cosmos. Не беше като оригинална боя и като се вгледаш от близо си личаха ивиците от движението на спрея въпреки че й направих 3-4 ръце на кръст. Издържа няколко години такабез да се лющи, отмива и т.н. След това ме бяха блъснали. Подготвих я и дадох да я боядисат в камера с чудесна червена перла. Стана кола убиец! И не се е налагало да се сваля цялата стара боя от спрея. Не създаде никакъв проблем.
Така, че който както му харесва, или което му е по джоба. Всеки сам си преценява и тук е "Направи си сам", а не дай да ти го направят...
Leon - специалист
thinkpad написа:
.....Като не искаш да боядисваш по такъв начин, какво дириш тук? По навик ли плюеш или? .......
Я си представи как някой тук пусне тема за това как да се направи инсталацията на гараж с лентов кабел за антена за по евтино. В гаража ще включва електрожен, дрелка, компресор и калорифер отвреме на време.

А на бас, че ще си мълчиш и няма да се включиш!

:lol:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
И на това съм ти отговорил.
Та с една дума - козата си сака пръч.
Ако ти трябват 5 спрея за един капак, явно не си пръскал правилно :) Отговорил си "Не", което може да означава и просто "Не знам, не съм виждал начин", а не "няма никакъв начин". Последното за козата също е извън темата. Не сме форум за животновъдство и селско стопанство.. Ако ме черпиш една боя за 600лв за автомобила, добре.
Leon написа:
Я си представи как някой тук пусне тема за това как да се направи инсталацията на гараж с лентов кабел за антена за по евтино. В гаража ще включва електрожен, дрелка, компресор и калорифер отвреме на време.
Сравнението е абсолютно некоректно. Вашето е като да накарате човека да полага сребърни кабели, вместо медни или алуминиеви, понеже среброто по-ефективно провеждало ток. Щом съм го докарал що-годе, явно не е лентов кабел за антена. Нищо, че те кабелите на антенките са коаксиал. Явно съм засегнал бая бояджийски интереси в темата.
ivanovbg - майстор
thinkpad написа:
.... Нищо, че те кабелите на антенките са коаксиал...
Не са само коаксиални има и симетричнни. Много приличат на мостови кабел.Изображение

И на место да се правиш на отворко с тези спрейчета си вземи един автоемайл лак от тук - http://www.megachim.com/show_product.php?prod=101 , тонирай си го до съответния цвят и си го пръсни с обикновен пулверизатор от две тръбички Изображение

Така и покритието ще ти е качествено и трайно и пак ще е под 10 лева. Да не говорим че с 3-4 кутии ще боядисаш цяла кола. Тоест за 30тина лева ще си направиш цялостно боядисване.
Последна промяна от ivanovbg на чет май 15, 2014 8:43 am, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Не са само коаксиални има и симетричнни. Много приличат на мостови кабел.
Такъв лентов ли? То май не е лентов. :? И това е офф.
nikolson - майстор
ivanovbg написа:
thinkpad написа:
.... Нищо, че те кабелите на антенките са коаксиал...
Не са само коаксиални има и симетричнни. Много приличат на мостови кабел.Изображение

И на место да се правиш на отворко с тези спрейчета си вземи един автоемайл лак от тук - http://www.megachim.com/show_product.php?prod=101 , тонирай си го до съответния цвят и си го пръсни с обикновен пулверизатор от две тръбички Изображение

Така и покритието ще ти е качествено и трайно и пак ще е под 10 лева. Да не говорим че с 3-4 кутии ще боядисаш цяла кола. Тоест за 30тина лева ще си направиш цялостно боядисване.
Който не е учил таблицата за умножение, мисли че само ЕЛКА-та може да прави тая операция... :-D
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
И на место да се правиш на отворко с тези спрейчета си вземи един автоемайл лак от тук - http://www.megachim.com/show_product.php?prod=101 , тонирай си го до съответния цвят и си го пръсни с обикновен пулверизатор от две тръбички
Емайлче с 10 цвята само на основата на алкидни смоли? По-добре да взема кутия блажна боя. А пръскай ти с пулверизатор от 2 тръбички, да видим до кога ще пръскаш.
Leon - специалист
Губя баса!!!

:lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: