• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 244
Всичко за дърводелството
Martorudy - напреднал
Препоръчайте ми хубав комплект фрезери. Нещо подобно на http://www.ebay.co.uk/itm/50-Bits-Profe ... 337abaa494 , но фрезерите да са в милиметри (опашката на фрезера може и да е в инчове).
griffin - майстор
yoniko-то ги препоръчват като хубави китайци.
инаце ако толкп държиш на марката cmt, freud но там мисля че ме съю виждал такива комплелти трябва да си аъбереш фрезерите сам.
реално се ползват 4-8 вида които ще ти трябват най много така че или се ръсни за тия или събирай комчлект.
аз още караю с грезери от коюплекта зет преди 10-на години а те бяха юнооого по зле.

Само от силвършайн феезери юного се пази че са кашкаваш заръпяват се на мяколко сряза.
EDI - майстор
Работя с ЙОНИКО вече над година и съм много доволен и от инструмента и от доставката.Карбида е С3, много добре заварени и заточени пластини.Режат много добре.Няма да намериш фрезери с инчова опашка и метрични размери на режещата част. Или едното или другото. :lol: Грифин, към средата на предния си пост да не си дарил една ганджа, нещо буквите ти заминали, гледам. :lol:
Фитилчо, честити машини.Направи една профилактика на ФРУД-а първо, че работа го чака.Оборотите в минимума са 10000, не са малко, та имай едно на ум, като въртиш големи фрезери.
griffin - майстор
пиша от таблет-а сори
Фитилчо - майстор
Еди, благодаря, и на колегите също.

Фруда си издава странни звуци, пише, ама като за 6 паунда - толкова

Нови лагери е минимума, но ако се наложи ще се сменя и друго. Риск печели, риск губи, ако не може да се поправи съм изгорял с 30 лева :goodman:

2200 Вата са си добра сила си мисля :) ще бъде първо обслужен и тогава сложен на маса направена за него :rolleyes:
Martorudy - напреднал
Ясно, а какъв е еквивалента така да се каже на Юнико в милиметри ?
EDI - майстор
Вадиш инчова/метрична таблица и сравняваш.
griffin - майстор
Йонико-то имаха и милиметрови фрезери но не знам за цели комплекти дали имат разтърси в нет-а аз гледах да си зема единични ама нещо не ме огря цената и само се облизвах :)
KingLin - майстор
Имам нужда от съвет. Искам да си взема оберфреза и се чудя каква. Днес ходих до Киров Бош във Варна и ето този модел беше на цена 219 лева. Струва ли си да взимам зелен бош или да си спестя стотина лева и да си избера нещо райдър, скил, ейнхел или някоя друга марка в този ценови диапазон? Консуматива после предполагам е все тая на каква машина го слагам. Работата която планирам да върша е основно с ПДЧ и евентуално первази някакви, но те май са от мека дървесина.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: