Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Днес чух много добри мнения за Омикрон
Чул си, ама за кои, за франсетата или за малйзийците, питай "учителя"
pansim - майстор
Колега по форум niki60
Въпросните инвертори са добре направени и мисля че няма да сгрешиш в избора си. Отварял съм ето такъв модел на тази фирма и съм с положителни впечатления.
http://www.gamasvar.cz/4673-svarecky-mm ... gama-161-/
Дойде при мен с молба на собственика му да премахна функцията Hot start /горещ старт/ защото е много силно изразена, което е добре за дебели железа - практически не може да залепиш електрода, но за детайли с дебелина 2мм е мъка. Всяко докосване прави дупка...
Изпълних желанието на собственика - дано е доволен.
Успех в избора.

Колега ШОП, точно за тази цел е много добър аналоговия амперметър. Китайския инвертор се пробвах да го меря с измервателни клещи за постоянен ток - резултата е ужасен. Показанията скачат в огромен диапазон, и е практически невъзможно да се отчете някаква средна стойност на тока.
С аналогов амперметър се постига задоволителна за практиката точност, което ме устройва.
Ако ти имаш по-прецизни измервателни уреди, ще се радвам да покажеш някои твои измервания на заваръчна техника
Благодаря на всички отзовали се-информацията ми беше полезна.Остава да избера един от двата модела,все още ме блазни по скъпия с PFC(по слабия със сигурност няма PFC,модела е 1750А ,а не 1700D).Питах за 1700D колко ще ми струва ,ако го доставят тъй като го няма в наличност ,но ми дадоха цена като на 1900L,който е в по горния клас и като възможности и като функции.Цената на най-простия модел-1750А е 460 лв без кабели ,а на 1900L e 713 лв,също без кабели.Кабелите не ме интересуват тъй като имам направени от сегашната ми машина .
ZMeyGorianin - майстор
Интересна работа-дали производителя е пратил стоката си необорудвана /без кабели/ или нашите търгаши се правят на тарикати!?
koveslav - майстор
И други модели чешки машини се предлагат без кабели.С покупката си поръчваш и нужната ти дължина,параметри и качество на кабелите,но цената се добавя отгоре.Тук по-тревожна е цената и наличността на кабела за дистанционно управление.
естествено,че всички машини идват с кабелите-това със предлагането без такива предполагам е на местно ниво,но в случая ме устройва защото кабелите струват 100 лв ,а както споменах нямам нужда от тях
juvesan - специалист
niki60 написа:
естествено,че всички машини идват с кабелите-това със предлагането без такива предполагам е на местно ниво,но в случая ме устройва защото кабелите струват 100 лв ,а както споменах нямам нужда от тях
А кой знае, може "отбива на цената" заради кабелите да е символична....българският търгаш и играч на дребно рядко прави нещо без нужда...може да си ги плащаш де факто, и да ти приспадат от цената..щипката на масата :mrgreen:
gogo7777 - майстор
В горната тема първия пост........2009г тия инвертори са стрували доста.....
viewtopic.php?f=56&t=14523
Кое се е променило толкова до сега, та сега са евтини :?
Ами кое-предполагам цената на производителя се е променила във времето,сравнявам цените тук и по чешките сайтове ,които са съпоставими,а защо са надолу..ами логично е след като има толкова много предлагане напоследък на световния пазар,ако забелязвате дори и такива утвърдени марки като Фрониус,Кемпи,Есаб са си свалили цените
agj - майстор
niki60 написа:
Дори и машини от известни марки са продават не оборудвани.Това може да стане ясно ако машината ти бъде продадена с кашон и ако в кашона има отсек в който липсва нещо, значи можеш да имаш съмнение за измама....

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: