Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Takezo Sensey - модератор
Онзи ден се един приятел , сподели че ще залепи лазерно фенерче за един новелир SOLA , и така от единия ъгъл щял да дава ниво , в останалите 3 .Аз естественно избухнах в истеричен смях , но според него щяло да е много ефективно.След бурни дебети се отказах да споря.Очаквам мненията Ви. :lol:
Тани - модератор
Ами те се продават готови! Няма какво да си прави! А доколко са удачни , ще си спестя коментарите!
alantion - специалист
Няма нищо смешно в това.Преди 6 години дойде един стр.техник (работещ в Германия) с един нивелир в който имаше вграден инфра-лъч,да даде нивата за двора на вилата.Беше сложно,защото 4 нива се преливаха в едно но в точно определено мяст. Аз това го правех сес шлаух и цветна течност в нея.Поразгледах го този чудесен уред и веднага след като си замина човекът,отидох на Илиянци.Купих си едно фенерче за 1.50лв.и със тиксо го певързах към горния край на нивелира си.Отчетох разлика от 6 см,която винаги прибавях и така си правех нивата перфектно. а грешка нямаше дори 1 мм. С помоща на това изобретение направих след това и вита стълба ,което беше върховно лесно. Сега такива и по-функционални се продават почни навсякъде,но са над 100лева.
housedoktor - майстор
Първият ми лазер беше KWB с лазерен прожектор.Не е най -полезното нещо ,но добре се справя при задаване наклони на тръби и най-вече при подреждане на шпинделите за стълба

Прикачен файл

KWB.jpg
Има и опция за 90 градуса.Още си работи добре но съм го заменил с по - модерен лазер
KWB.jpg (4.52 KиБ) Видяна 4138 пъти
Takezo Sensey - модератор
Супер alantion , аз си мислех че ще ми се изсмеете .Ще споделя с колегата само трябва да се разберете с него кой ще го патентова :wink:

Тема "SOLA на 40 см. и лазерно фенерче...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: