Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
XpacTa написа:
Може ли когато някой си сложи такава термобатерия да даде повече инфо за ползването й. Най-вече ме интересува в какъв обхват позволява регулиране на температурата - ако да кажем съм фен на контрастните душове - дали позволява да се пусне изцяло само студената вода (независимо от температурата й). Също така ми е интересно как се справя с източването на водата (или да кажем при спиране на подаването на топла вода). Примерно докато няма топла вода си пуска студена и когато "дойде" вече гласи точната температура или какво?
Ще отговоря конкретно за моя модел. Температурата може да се регулира от минимална (температурата на студената вода) до максимална (на топлата вода) . Като за минаване над 38 градуса се натиска и задържа бутончето на ръкохватката. Промяната на температурата е почти мигновена.
В случаите когато се налага продължително източване на топлата вода (както почти винаги се налага с топлофикация), първо върви само топлия източник като при достигане на желаната температура започва смесване със студения. Предполагам, че и при моделите на други производители принципа е същия.
Казано по друг начин, при липса на топла вода поддържа избрания дебит със студена. Надявам се, че това отговаря на въпроса.
Antonini - специалист
XpacTa написа:
Може ли когато някой си сложи такава термобатерия да даде повече инфо за ползването й. Най-вече ме интересува в какъв обхват позволява регулиране на температурата - ако да кажем съм фен на контрастните душове - дали позволява да се пусне изцяло само студената вода (независимо от температурата й). Също така ми е интересно как се справя с източването на водата (или да кажем при спиране на подаването на топла вода). Примерно докато няма топла вода си пуска студена и когато "дойде" вече гласи точната температура или какво?
Ползвам такава душ-батерия вече една година и съм много доволен! Самоче е "Grohtherm 2000". Разликата спрямо "Grohtherm 1000" освен цената е само в това, че се загрява корпуса й с температурата на желаната вода. - тоест има вътрешна водна риза през която преминава изходната вода. По спецификация термостата й има бързодействие 0,6 сек. Действително не се усещат никакви колебания в температурата на водата, а преди да я купя беше УЖАС! Което ме кара да мисля, че е вярна документацията. Искам да изясня и нещо друго: Термостатните батерии не могат да работят без да има водно налягане и в двете тръби! Ако затвориш примерно главния кран на топлата вода и пуснеш батерията дори и на максимално студена вода, то през батерията няма да тече студена вода! - пише си го в документацията, а и съм го пробвал.

Тема "Grohtherm 1000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: