Ами мисля си че този тип клема може да спадне към 3 от категориите които си писал! 

GeorgiRadevDu написа:Колега , случайно след твоя работа да е минавала приемателна комисияOтдавна не бях поглеждал тази тема.
за АКТ14 или АКТ16? Комисията в една фурна за хляб ми отваряха половината разкл. кутии , за да проверят дали връзките са с клеми или
усукани. За да не мъркат съм забил 16, вместо 10 заземителни кола.
Johny написа:Johny, като ще е направи си сам, да е направено не според изискванията ли?GeorgiRadevDu написа:Колега , случайно след твоя работа да е минавала приемателна комисияOтдавна не бях поглеждал тази тема. Уважаеми колеги, форума е "Направи сам". Комисии, инаспекции, надзор - оставете ги за друго място. Вярвам и виждам, че тук обитават и добри специалисти, но ако не е в разрез с техническите правила, нека хората си майсторят както им позволяват възможностите! Само да е технически грамотно. При целия напредък на техниката, от времето на Александро Волта, електроните са си все същите....
за АКТ14 или АКТ16? Комисията в една фурна за хляб ми отваряха половината разкл. кутии , за да проверят дали връзките са с клеми илиусукани. За да не мъркат съм забил 16, вместо 10 заземителни кола.
нека хората си майсторят както им позволяват възможноститее най лошата препоръка в случая.
Johny написа:zz_stefanovВ двата ми предишни апартамента не бяха вързани нулевите шини. Бяха на снопове, а са правени от "майстори". И на двете места и по други инсталации имах проблеми с тези снопове. Масово са така изработени.
Aбе хора, що само хабите мастилото. Къде си виждал апартаментно табло без нулева шина. И най-малкото табълце си има нулева шина. Говориме за връзките в кутиите. И защо вадиш думите ми от контакста на целия пост. Къде пропусна това: "Само да е технически грамотно" ?! Какви комисии, какви проверки в къщи или на вилата. Казахме- Направи сам, а който си изкарва хляба с това, нека отговаря съгласно действащите правила. Макар че когато действаха старите правила, всичко си работеше и работи перфектно. Братята руси доскоро не бяха чували за "шуко" и инсталациите им са с алуминиеви проводници, но пращат ракети в Космоса още от 57г. Аз знам едно основно правило в електротехниката: тока обича здравия контакт добрата връзка и е без значение как си го постигнал. А колкото до чужбина - в тъпата Либия 89г. за пръв път видях на живо трипроводна инсталация и дефектнотокова защита на живо и то правени 10г. преди да ида.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: