• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mamkata - специалист
Тани, не е ли по-добре да умножи 20х7 :?
Според мен димера се ебава :)
Тани - модератор
mamkata написа:
Тани, не е ли по-добре да умножи 20х7 :?
Според мен димера се ебава :)
Грешката е моя! Прочетох мнението набързо и после гледах само написаните цифри! Извинявам се! Възможно е и трансформатора да не е предвиден за регулиране - провери!Също така може да прегрява трафа. Къде е сложен? Ако е вграден в тавана може да се загрява допълнително от луничките или да е покрит с вата!
montoya - майстор
Трафа е върху растерен таван. Няма вата, но като цяло разстоянието между растера и тавана е около 10см. На пипане не се усеща да е загрял.

mamkata Що е то димер и как евентуално да го проверя?
mamkata - специалист
Димера е това, което ти регулира светенето. Можеш да го пробваш като го вържеш на друга лампа и гледаш дали прави същите номера.
Тани - модератор
mamkata написа:
Димера е това, което ти регулира светенето. Можеш да го пробваш като го вържеш на друга лампа и гледаш дали прави същите номера.
А още по-добре успоредно на трафа вържи една обикновена лампа! Може нещо трафа и димера да не се понасят взаимно :-D
montoya - майстор
Благодарско за съветите!
Ще пробвам с лампа успоредно вързана и ще пиша.
montoya - майстор
Да си удържа обещанието. Направо смених ключа с обикновен и заспаха луничките. Никакво трепкане или промяна на светлината, но при включването изгоряха 2 наведнъж.
mitcd - специалист
Толкова много изписано.Няма значение кои клеми ще използваш.Вътре са окъсени .Целта е за по лесен монтаж като пускаш кабелите да имаш още един чифт клеми.

Прикачен файл

za kabela.jpg
za kabela.jpg (93.91 KиБ) Видяна 6903 пъти
Тани - модератор
mitcd написа:
Толкова много изписано.Няма значение кои клеми ще използваш.Вътре са окъсени .Целта е за по лесен монтаж като пускаш кабелите да имаш още един чифт клеми.
Ти прочете ли всичко изписано?
mitcd - специалист
Да и на всякъде се споменава за траф.Какъв е тоя траф на 50Hz или е импулсен,щото според мене това си е чисто импулсно захранване за ~12V.Направен е така защото с малки си размери дава голям ток.А за клемите съм съгласен че е по добре да се разделят веригите за да не се натоварва кабела.Някой спомена че има 2 вторични на импулсния траф,ако може да го снима и да видим.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: