• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
Dakata_m написа:
Един последен въпрос. Видях, разглобения монитор на едната снимка но искам да питам като се махнат основните болтчета може ли да се види каква е матрицата, че на моя който разглобявах, чак като махнах пластмасите и стигнах до платките успях да видя, че е тошиба. Идеята ми е да ги накарам в магазина да го отворят и да се убедя на 100 процента, че е това което търся.
За Dell 1504fp може да се види без много разглобяване каква е матрицата. Има и друг начин като погледнеш през вентилационните отвори на монитора - отзад в долния десен ъгъл ако се погледне отвътре има лепенка на която пише че е самсунг и номера на матрицата. Идеалната матрица е самсунг LTM150XH-L01, но аз я прецаках без да искам -тя беше много прозрачна и не иска сваляне на слоеве. Виж на страница 16 - IMAGE_262.jpg. после си купих друг монитор пак Dell 1504fp но вътре беше друга матрица самсунг LTM150XP-L01 тя е малко по -тъмна но като свалих слоевете с накисване -стана прозрачна като първата и до сега я ползвам и съм много доволен. За този модел има и матрица на шарп внимавай да не попаднеш на нея.
joton - напреднал
Аз за всеки случай да питам.
Струва ли си да се зглоби подобен проектор?
Какво е качеството, ако може да качите някоя снимка на получения образ.
Dakata_m - напреднал
Предполагам колегата може да ти опише по-подрбно но аз лично останах доволен от получения образ колкото и за кратко време да му се радвах. Дори още не бях свалил слоевете. За мен си струва погледнато и от гледна точка на цената на лампата и крайната цена на продукта. Ъъъ в смиъл ако успееш от първия път да го направиш де :razz:

Преди малко бях в един магазин и точно този модел са го продали преди няколко дни. Ще се изям :evil: . Ходих в един друг и момчето разбомби един монитор да видим какво има вътре ама пак излезе с гаден кабел и две платки. Беше ми неудобно да го карам и друг да разбомби и сега пак нищо. Гледам в нета има такива Делове ама как да поръчам на риск. Ще си седя на г... и ще чакам, да видим скоро може да излезе нещо пак.
kikokiko - специалист
joton написа:
Аз за всеки случай да питам.
Струва ли си да се зглоби подобен проектор?
Какво е качеството, ако може да качите някоя снимка на получения образ.
Аз съм много доволен от качеството на образа. Виж снимките на 13 и 14 страница. Снимките са правени с GSM и не са много качествени, но ще придобиеш представа.
joton - напреднал
И аз ще пробвам да направя един, ама ще видим какво ще стане. Все повече се навивам да сглобя и аз.
Много ми допадна пози http://www.lumenlab.com/forums/index.ph ... +projector
и ще пробвам да го направя, ама чак кам лятото да събера още информация.
Dakata_m - напреднал
Само да вметна, че ми оправиха монитора :-D . Отказаха ми във всички сервизи но аз не се отказах и намерих човек, който се съгласи да го погледне и в крайна сметка за 15 лева ми го върна работещ. Какво е правел въобще не съм се интересувал, защото го бях отписал по принцип. Кабела си го удължих сам по онзи начин, който беше показан на снимките чрез притискане :lol: . Прилагам и мои снимки:
Изображение
Изображение
Това не е завърешния вид на проекта но все пак работи. Сега прелиствам форума за да видя кои слоеве се махаха. По принцип и така се вижда супер на загасена лампа вечер но през деня има какво да се желае ( то си е нормално де но щом има осезаема разлика в картината със и без слоевете ми се иска да ги разкарам, въпреки че нещо подсъзнателно ми казва "недей" :lol:
kikokiko - специалист
Dakata_m написа:
Само да вметна, че ми оправиха монитора :-D . Отказаха ми във всички сервизи но аз не се отказах и намерих човек, който се съгласи да го погледне и в крайна сметка за 15 лева ми го върна работещ. Какво е правел въобще не съм се интересувал, защото го бях отписал по принцип. Кабела си го удължих сам по онзи начин, който беше показан на снимките чрез притискане :lol: . Прилагам и мои снимки:
Изображение
Изображение
Това не е завърешния вид на проекта но все пак работи. Сега прелиствам форума за да видя кои слоеве се махаха. По принцип и така се вижда супер на загасена лампа вечер но през деня има какво да се желае ( то си е нормално де но щом има осезаема разлика в картината със и без слоевете ми се иска да ги разкарам, въпреки че нещо подсъзнателно ми казва "недей" :lol:
Честито - радвам се, че успя.
-По въпроса за слоевете - свалят се много лесно - просто накисни матрицата, хубаво с много мокри хавлиени кърпи за няколко часа и после с остър нож отдели края на защитния слой и дърпай (трябва да падне много лесно). слоевете за сваляне са два и от двете страни на матрицата. Внимавай да не свалиш поляризиращите слоеве - те са така залепени за защитните слове, че изглеждат като един.
Като свалиш слоевете матрицата ще стане много по- прозрачна.
Dakata_m - напреднал
Пак да се похваля. Успях да разкарам слоевете и разликата е огромна . Сега и през деня си се вижда пък вечер направо цепи мрака :cool: . При мен се получи интересно със слоевете защото реших да пробвам нова технология ( метода на тавичката :-D ) . Направо я пльоснах матрицата в тавичка с вода около половин сантиметър дълбока като платките ги бях наместил така, че да не са във водата и да не се мокрят. Вечерта обаче се запиляхме по разни заведения и чак на другия ден на обяд погледнах какво става с монитора и за мое учудване без да искам съм автоматизирал процеса, защото слоя който трябваше да махна си плуваше на повърхността т.е се беше отделил сам :? . Помислих си да не съм оплескал нещо пак. Отдолу обаче нямаше никакви признаци на отделяне на другия слой и като го почовърках малко с нокът стана работата. После следваше малко сушене за всеки случай по стар изпитан метод :)
Изображение
Проектора придоби този вид:
Изображение
Пак казвам, че това далеч не е окончателния вариант и ще има работа по дизайна ( най-малкото ще разкарам пиратките, които държат матрицата отделена от стъклото да не стане някой фал :roll: )
Пускам и една снимка на за ориентир относно яркостта, която постигнах като екрана далеч няма да е с тези скромни размери и няма да е направен от тапети ( както се вижда на снимката ) това е само за проба.
Изображение
Нещо оплесках настройките на апарата, че бързах понеже чаках гости, идващи специално да видят изобретението понеже ми се смяха като им казах какво ще правя ама след като видяха за какво става въпрос коментарите бяха излишни.
Като докарам нещата до завъшен вид ще пусна снимка но едно мога да кажа, че всяка стотинка и нерви, които вложих в това начинание си струваха и резултата ме удовлетворява напълно. Най-малкото мога да направя сравнение, защото съм работил с мултимедийни проектори и мога да кажа, че образа на домашния по нищо не отстъпва на този от булшинството купени, да не говорим за по-старите модели които можеха да поддържат само 800х600, а тук говорим за 1024х768.
Сега, ако трябва да бъда честен имам проблем с намалянето на картината на монитора по широчина за да влзезе в рамките на френеловата леща. Тази вечер му е първа на проектора и филма го гледахме като нагласих прозореца според видимата област, като десктопа го направих чисто черен и се получи добре. Пробвах с Power Strip но ми дава да намаля размера на екрана само до определени граници, от менюто на монитора не става. За филми както споменах си реших въпроса но ако реша да цъкам игрички примерно си мисля, че ще е проблем, освен ако не ги правя в уиндоу мод например или нещо такова.
Последно драскам. Може да пробвате да гледате някой 3D филм за анаглифни очила. На едната снимка се виждат, моите собственоръчно изработени цайси и мога да кажа, че е голяма лудница. Аз за сега пробвах с едно кратко 15 минутно филмче ама нещо ми се натовариха очите и не знам за по-дълги филми дали ще е добре. Ефекта обаче си остава супер.
Последно изказвам благодарност на целия форум и на колегата, който ми изтърпя всичките въпроси и ми даде ползени насоки :prost:
Последна промяна от Dakata_m на вт мар 04, 2008 9:45 am, променено общо 1 път.
joton - напреднал
Браво!!!
Образът изгледа много добре. Остава само да пооправиш кутията.
Замислял ли си се дори да направиш нова кутия?
Поздрави.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: