• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Работих в един цех със син бош зеге и кефа е пълен, ама там правят дивани и им трябва голяма прецизност.
Миналата седмица със зегето от лидл сложих 40 квадрата ламинат у тъщата, като закача прахусмокачката е супер просто, ама няма място за сравнение, да хубаво е пред бъджети и райдера, ама...
ferrari4456 - специалист
Има една поговорка, която гласи "Не съм толкова богат да купувам евтиното".И в случая мисля, че важи.
Chefo77 - майстор
ferrari4456 написа:
Има една поговорка, която гласи "Не съм толкова богат да купувам евтиното".И в случая мисля, че важи.
... каза човека, който си взе зеге от Лидл и му се кефи :lol:
Бъзикам те :)
И 100 пъти да повторят едно и също, няма да го разберете - машината не е лоша. А за 17 лева е просто прекрасна. Имах ренде на Бъдгет, вършеше си работата добре, смених го за Айнхел ... малко по-добре е. Е, няма нищо общо с Макита за едни 300-350 лева, но когато го ползвам веднъж на месеца за 3 минути, какъв е смисъла да давам 10 пъти повече??? И в случая за шлайфа - да, дървен е, да, токмак е ... Но струва 17.39. И е с 3 години гаранция :)
Предполагам, че някой ако съди само по цената, ще заключи, че за 70 лева трябва да е доста добър ... Приеми, че струва толкова - ето, не е евтино :wink:
ferrari4456 - специалист
Преди бях писал за тази кутията с чертежа й в книжката на зегето.
Нямах доста време виброшлайшф и не можах да го направя, но ето снимки лакирано и всичко.
http://prikachi.com/images/74/6853074Y.jpg
http://prikachi.com/images/75/6853075a.jpg
http://prikachi.com/images/78/6853078t.jpg
http://prikachi.com/images/79/6853079W.jpg

Не съм много доволен как стана, но...дано на някой му хареса.И лака е кофти не иска да съхне вече 1 седмица.
teon - специалист
ferrari4456 написа:
Преди бях писал за тази кутията с чертежа й в книжката на зегето.
...не можах много да вдяна, ма ако имаш предвид таргата от снимките по-долу - хареса ми :)
ferrari4456 - специалист
Нея имам предвид.Когато бяха пуснали зегето и си го взех казах за чертежа на кутията на последната страници и няколко човека искаха да си го направят и така и аз показвам какво съм направил.Чефо знае за какво говоря.
ПП Честит рожден ден на Чефо. :birthday2: :party: :birthday:
Chefo77 - майстор
БЛАГОДАРЯЯЯЯ! :prayer:

Зная за какво говориш, но нямам желание в момента да правя кутията. Иначе твоята е станала много добре. Следващия път ще я лакираш с лак на водна основа и няма "няма съхнене" :)
ESPACE - майстор
Аз моя 18V винтоверт Parkside го продадох в продавалника на цената на която го купих - 89лв. Нещо не можа да ми хареса тая машина. Натискаш спусъка след престой- мисли. Понатовариш я - спира. И като ергономия не ми пасна. А прословутия патронник Rohm нещо скърцаше при пренатягане. С парите от продажбата си взех един GSR 14,4-2 със скапани батерии. Рециклирах си ги и машината стана отлична.
После се увлякох в продажби и продадох уоки-токитата като истински гаден спекулант на почти двойна цена -40лв., защото така и не им намерих приложение. Една 6 годишна практически нова дрелка замина и тя. После се сетих за парксайдския прободен трион който също ме нерви защото води ножчетата накриво и има гадни вибрации и него продадох на цената на която го купих. С парите си купих един GSB 14,4 VE-2. Този е и биещ. Дават му 75Nm въртящ момент с двоен метален планетарен редуктор и наистина е голям звяр. После се сетих, че имам и един стар перфоратор Raider, дето никога няма да го ползвам, един малък флекс на Спарки и голям на Скил дето също не помня кога за последно съм ползвал. Добавих малко парички и си взех един акумулаторен перфоратор GBH24V и едно зеге GST 24V. Зегето е страшно балансирано- няма вибрации, много солидна машина. Всичките със скапани батерии, но си ги оправих. Сега се оглеждам за читав импакт драйвер и акумулаторен флекс и ще мирясам малко. Ето ми подаръците за коледа. Тези си ги държа в къщи :) , за работа имам други.

Прикачен файл

201220131706.jpg
201220131706.jpg (50.18 KиБ) Видяна 3725 пъти

Прикачен файл

201220131704.jpg
201220131704.jpg (69.66 KиБ) Видяна 3725 пъти
mi6osf - специалист
Здравейте на всички и Ч.Н.Г.
Четейки темата разбирам, че в едни обекти е имало едно, в други друго.
Моля ако някой е видял в някой Лидл махалният/прободен трион да сподели.
Закъснях на промото преди месец и сега малко ме е яд, че не отидох да си го купя на време.
Що се отнася за всички останали инструменти Parkside, които съм купил до момента съм доволен.
За хоум ползване са идеални.
mi6osf - специалист
Ударната бормашина за 45лв е супер оферта.
За същите параметри на Спарки преди 3 години се изръсих 120лв.
Аз се замислих за гаечните ключове. По Коледа си купих комплекта гидоре, но едни ключове никога не са излишни :-)

Офффф, няма ли да пуснат пак зегето, че ми трябва баш сега.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Зеге Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: