Идеята взех от сайта това е изпълнението като малко съм поопростил нещата
, използвах стар бидон от зеле и една стара руска прахосмукачка, маркуча който стига до машините се продава по железариите по 3,5. Ако някой реши да си прави такова бих го посъветвал да си намери суд който е с по здрави стени защото при мен бидона се огъва като се запуши за малко отвора на входния маркуч, и ако можете си вземете по дебела входна тръба от машината до бидона при мен ако попаднат по едри парчета дърво се случва да се задръсти на изхода в бидона маркуча.
В прахосмукачката няма нормален филтър а една стара хавлия която ползвах за целта за всеки случай, ако имате повече място може изхода на прахосмукачката да се подведе към по голям съд където въздушната струя да се успокоява и да осядат и най дребните частици но при мен няма как.

В прахосмукачката няма нормален филтър а една стара хавлия която ползвах за целта за всеки случай, ако имате повече място може изхода на прахосмукачката да се подведе към по голям съд където въздушната струя да се успокоява и да осядат и най дребните частици но при мен няма как.
Прикачен файл
отвътре
IMG_4142.jpg (46.34 KиБ) Видяна 5892 пъти
Прикачен файл
отворено
IMG_4141.jpg (61.6 KиБ) Видяна 5893 пъти
Прикачен файл
IMG_4139.jpg (59.61 KиБ) Видяна 5894 пъти