• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
От последните покупки впечатления- пистолета за г.в.- добър ,малко бавен в сравнение с други където съм ползвал, но за парите си е екстра. Лулите изгкеждат на живо много добре но още не съм ги пробвал. За неща купени в мое отсъствие- градински маркуч(онзи немския, сивия) и зеления разпръсквач, голямата ножица за клони, не телескопичната- всичо отлично(малко по- стари промоции). Лозарските ножици със сивата дръжка- боклук. Абе да ги пришпоря тези- в цяла Европа се изреди голямата водоструйка(150 бар.), тука се ошумоляват, не я завтаргат! Малко за тези ъгошлайфи 125мм- това е ни рак ни щука, отдавна хората правят 1400Ват. за работа с една ръка( може и с две по избор).
stan73 - майстор
ferrari4456 написа:
Интересно ми е как от бош постигат такова охлаждане поне на синята серия.Само буталото леко загрява, ама това не е нищо за работата.Къртил съм замазка и плочки в огромни количества и пак не загрява мойто в бетон съм прокарал доста кабели. :razz: Толкова ли е трудно и китайците малко по добро охлаждане да имат... :mrgreen:
Точно си мислех да питам някой със син Бош да сподели как е при тях (все си мислех, че статистически погледнато все някой трябва да има и такъв, въпреки "Направи си сам" насочеността на форума... (супер, значи все пак си заслужава многократно по-сериозните парички)
nikolson написа:
ferrari4456 написа:
Интересно ми е как от бош постигат такова охлаждане поне на синята серия.Само буталото леко загрява, ама това не е нищо за работата.Къртил съм замазка и плочки в огромни количества и пак не загрява мойто в бетон съм прокарал доста кабели. :razz: Толкова ли е трудно и китайците малко по добро охлаждане да имат... :mrgreen:

А не ти ли е интересно как Ферари изкарват 800 коня от 2000 см3?
О, има фирми и с много по-сериозни постижения (мога доста примери да дам, малко в страни от темата... (например BMW с турбиниран 1500 кубика мотор (който всъщност е и таткото на мотора за Москвич 412), модел още от 1965 година, са изцеждали до 1500 коня за до 4 работни минути (към 82 година) - в смисъл карат си "нормално", и към края на състезанието, "газ до ламарините !", за да са първи (е, после са им наложили ограничения де...). BMW са успявали тяхната версия на мотора да я завъртят до 18500 оборота, а руснаците пак на базата на тяхната си версия на същия мотор са постигнали "скромните" 12500 оборота за състезателни цели (което пак си е сериозен резултат, предвид по-големите допуски и малко, по-некачествените материали...).
Chefo77 написа:
От четвъртък пускат пак малкото вертче - с въртящата се дръжка и препуциум-а за битовете ...
Кой ще си вземе, ако не аз :)
Градски, имам 18 волтовия им винтоверт/бормашина с литиевойонен акумулатор (без махащ се "препуциум") - много съм доволен. Ако можеш да изчакаш за тях, вероятно ще ги пуснат по някое време пак (или ти трябва точно с махащия п...) ?
Явно си докопал книжката с новите неща по-рано, дали има в нея Парксайд ъглошлайф 125мм с регулиране на оборотите, че много ми трябва и го дебна отдавна (пускали са го преди около година и се надявам пак да го пуснат) ?
stan73 - майстор
ferrari4456 написа:
Някой забелязва ли колко зле е зареден нашия лидл в сравнение с гръцкия?
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/www_lidl_gr
В тяхния лидл винаги има по 7-8 интересни неща на седмица, а в нашия пускат рядко интересни неща, който да си заслужават.
Доколкото съм чувал, за съжаление шапката на Лидл в БГ е гръцкият клон на Лидл, а не немският. И на мен ми направи впечатление, че напоследък готините неща в любимата ми иначе верига намаляха (особено откакто почнаха масираните реклами по телевизиите, които са си доста скъпи (от порядъка на 5000 до 12000 евро за минута рекламно време в зависимост от телевизията и часът на излъчване)). Ние си знам, че нещата там не са лоши, а аз например бих предпочел вместо оскъпяващите реклами - по-голям асортимент и по-ниски цени (както мисля, че и почти всички хора)...
Аз чакам да пуснат един модел ъглошлайф с размер на диска 125мм и регулиране на оборотите. Преди цяла една година са го пуснали... :(
Един приятел например чака да пуснат процесорното зарядно за акумулатори на кола и мотоциклет. Предният път тук ги пуснаха преди поне половин година. А видях, че в гръцката брошура са го пуснали сега, а тук не... Направо се изкушавам да звънна на националния телефон и да се оплача. Всъщност ако го направим повече хора мисля,че може да има ефект...
stan73 - майстор
Към "profesionalist_wood"
Всъщност се оказва, че са ти се чупили почти само ментаци (а в началото бях останал с впечатление, че трошиш и сериозни маркови инструменти (ако е така проблемът би трябвало да се търси в джаллатинът държащ въпросният инструмент, но явно не е така...)). Това си е нормално (в смисъл да се чупят ментаците при сериозно натоварване (а върли ментаци препоръчвам да се заобикалят отдалече)). Има такива които са супер гадни и такива които имат проектоживот макс. 10 работни часа. Последните обикновено ги продават почти за без пари в големите вериги колкото да си свършиш работата 1 или няколко пъти из къщи без опасност за живота (което естествено не важи за върлите ментаци). Имам предвид марки от рода на Акита, Агойома и Глобус. Райдър е някъде в този клас предполагам. А тези дето си ги купил от мангалите - те са си от мега гадните. И в кауфланд видях едни ъглошлайфчета с нарката РТР - охлаждащата им перка беше крива, а за нещо въртящо се с такива обороти това е недопустимо (няколко гледах - всичките бяха така - явно от гадните ментаци). Най-качествената за възможно най-ниска цена дрелка с алуминиев корпус на редуктора за момента може да бъде намерена в Практикер и е с марката Бъджет за между 80 до 100 лева. Имам същата от няколко години, но купена под марката Феър Лайн от Метро. (няколко години ги нямаше в продажба (един приятел искаше да си купи, но ги нямаше и от там знам) та наскоро пак ги пуснаха). Има ги и под марката Ферм и още една тяхна си (нещо с 3 букви беше австрииско или швейцарско...) в Алати за между 130 до 200 лева. Та машината е много яка и сериозно направена. 1050 вата е, с истински съчмени лагери (а не като приличните ментаци с алумиева втулка (върл ментак за щастие още не съм разглобявал, там не знам как е...)), редуктора е с 2 скорости има и елекронен контрол в спусъка, обръщане на посоката има и удари. Звучи добре и не загрява много, духа сериозно, тежичка е, вътре е добре смазана, патронникът е с ключ... Използвах я даже да бъркам циментово лепило като изолирахме къщата наскоро (естествено на ниската скорост), свалях ръжда с нея с телена четка и т.н. Много съм доволен. По-яка е от Елтос-ът който имам от едно време (също с метален кожух на редуктора) а той даже беше една цяла заплата на времето...
Ако съдя по описанията ти ти трябват сериозни инструменти или от синята серия на Бош или ДиУолт, Спарки (с уговорки) или в краен случай ако си притеснен с парите, а ти трябва яка дрелка - мога да ти препоръчам такава като моята. Ако е за ъглошлайф - също, а ако трябва да е бюджетно решение някои от лидълските, но за съжаление вече рядко ги пускат... Имам един мега готин малък ъглошлаиф Бъджет, но е купен много отдавна и не вярвам вече да са им толкова качествени. А голям имам също много хубав от профи серията на Аинхел, но той първо не е много бюджетен (цената му беше като на големия на Спарки), а и вече не ги произвеждат та затова ти препоръчах като бюджетни лидълските.
Естествено ако набараш качествен и в добро състояние стар електро инструмент ще си е чист късмет. Проблемът, който виждам в това са резервните части, ако се наложи...
Последна промяна от stan73 на съб окт 05, 2013 6:20 pm, променено общо 2 пъти.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Погледнах новинките в германския Lidl и ми текнаха лигите- шест боркорони с диамантена посипка за безударно пробиване само за 13 Евро. Дано и нашенците скоро ни зарадват.
А дано, ама надали...
Аз чакам да пуснат един ъглошлайф, който не са пускали от 14 месеца. :(
Нещо напоследък не ни имат за хора май...
stan73 - майстор
пишман_майстор написа:
За парите си са добри ! Ползвам ги предимно за по-леки "натоварвания" :-D ,но на два пъти се усетих ,че развих едни яко затегнати и спечени гайки ( тръбно скеле) хем знам ,че гайките им са доста закалени ( на жабките) , няма заобляне , няма "отваряне" на ключа .
А за малкия лидълски шлайф - купих го последния път ,при поредното посещение в немско , тъкмо заварих промо с него, преди около месец , но за жалост ще мога да дам отзив след около месец- просто нямаше грам място в багажа на връщане за него. Ще ходя пак и този път сто на сто ще си го прибера насам :-D първите ми впечатления са , че за тези пари просто няма аналог , доста добра изработка , стегнат звук. Ще го видим как ще е в действие, под товар , но ми вдъхна доверие засега :)
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 20125%20A1

Ползва ли го вече, че си чакам инфото с нетърпение ? :)
Аз навън скоро няма да излизам, но приятел ще ходи до Холандия, може да погледне там за шлайфчето да ми го вземе...
ferrari4456 - специалист
Аз го имам по големия където беше 88лв.
Рязал съм на трактора отзад железа 6х1см и още много неща, като един стоманен кол от сонда 6см 2 диска изхабих на него и много неща.Хубав си е, ама ако ще го ползваш да режеш плочки и тухли бягай от него, защото не е добре изолиран от такива неща за всичко друго според мен е супер.Когато бяха ги пуснали двата аз бях ги разглеждал подробно и са много добри.
пишман_майстор - майстор
stan73 написа:
пишман_майстор написа:
....
А за малкия лидълски шлайф - купих го последния път ,...

Аз навън скоро няма да излизам, но приятел ще ходи до Холандия, може да погледне там за шлайфчето да ми го вземе...
Засега държи фронта :) не знам как ще е , ако режа цигли и др. такива .Дали няма се "затлачи" нещо :-D ( от пепел да му "блокира" копчето да речем) И друго , ако и реглажа на оборотите бяха константни ...като него нямаше да има :-D е то за тая цена...остана да има и конст.електроника :)
ZMeyGorianin - майстор
Взимаш от жената някой чорапогащник, режеш му крачола според дължинатана уреда и го нанизваш върхи корпуса от към кабела. Няма да ти спре всичкия прахоляк, но предпазва все нещо и не затруднява охлаждането!
stan73 - майстор
пишман_майстор написа:
stan73 написа:
пишман_майстор написа:
....
А за малкия лидълски шлайф - купих го последния път ,...

Засега държи фронта :) не знам как ще е , ако режа цигли и др. такива .Дали няма се "затлачи" нещо :-D ( от пепел да му "блокира" копчето да речем) И друго , ако и реглажа на оборотите бяха константни ...като него нямаше да има :-D е то за тая цена...остана да има и конст.електроника :)
Мерси за инфото ! :)
Аз за тези пари и не съм се надявал на константна електроника, но и така ме устройва. В Баумакс обаче видях подобен като параметри ДиУолт с по-сериозна електроника и прахозащитен, но цената беше над 300 и нещо лева... Прекалено ми е скъпо това, но лидълският ме устройва като цена и възможности. Иначе до днес е имало на промо в Практикер ъглошлайф Бъджет 125 мм, 900 вата само за 35 лева, но за съжаление без регулация, иначе щях да го грабна...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: