От последните покупки впечатления- пистолета за г.в.- добър ,малко бавен в сравнение с други където съм ползвал, но за парите си е екстра. Лулите изгкеждат на живо много добре но още не съм ги пробвал. За неща купени в мое отсъствие- градински маркуч(онзи немския, сивия) и зеления разпръсквач, голямата ножица за клони, не телескопичната- всичо отлично(малко по- стари промоции). Лозарските ножици със сивата дръжка- боклук. Абе да ги пришпоря тези- в цяла Европа се изреди голямата водоструйка(150 бар.), тука се ошумоляват, не я завтаргат! Малко за тези ъгошлайфи 125мм- това е ни рак ни щука, отдавна хората правят 1400Ват. за работа с една ръка( може и с две по избор).
ferrari4456 написа:Интересно ми е как от бош постигат такова охлаждане поне на синята серия.Само буталото леко загрява, ама това не е нищо за работата.Къртил съм замазка и плочки в огромни количества и пак не загрява мойто в бетон съм прокарал доста кабели.Точно си мислех да питам някой със син Бош да сподели как е при тях (все си мислех, че статистически погледнато все някой трябва да има и такъв, въпреки "Направи си сам" насочеността на форума... (супер, значи все пак си заслужава многократно по-сериозните парички)Толкова ли е трудно и китайците малко по добро охлаждане да имат...
nikolson написа:О, има фирми и с много по-сериозни постижения (мога доста примери да дам, малко в страни от темата... (например BMW с турбиниран 1500 кубика мотор (който всъщност е и таткото на мотора за Москвич 412), модел още от 1965 година, са изцеждали до 1500 коня за до 4 работни минути (към 82 година) - в смисъл карат си "нормално", и към края на състезанието, "газ до ламарините !", за да са първи (е, после са им наложили ограничения де...). BMW са успявали тяхната версия на мотора да я завъртят до 18500 оборота, а руснаците пак на базата на тяхната си версия на същия мотор са постигнали "скромните" 12500 оборота за състезателни цели (което пак си е сериозен резултат, предвид по-големите допуски и малко, по-некачествените материали...).ferrari4456 написа:Интересно ми е как от бош постигат такова охлаждане поне на синята серия.Само буталото леко загрява, ама това не е нищо за работата.Къртил съм замазка и плочки в огромни количества и пак не загрява мойто в бетон съм прокарал доста кабели.Толкова ли е трудно и китайците малко по добро охлаждане да имат...
А не ти ли е интересно как Ферари изкарват 800 коня от 2000 см3?
Chefo77 написа:От четвъртък пускат пак малкото вертче - с въртящата се дръжка и препуциум-а за битовете ...Градски, имам 18 волтовия им винтоверт/бормашина с литиевойонен акумулатор (без махащ се "препуциум") - много съм доволен. Ако можеш да изчакаш за тях, вероятно ще ги пуснат по някое време пак (или ти трябва точно с махащия п...) ?
Кой ще си вземе, ако не аз
Явно си докопал книжката с новите неща по-рано, дали има в нея Парксайд ъглошлайф 125мм с регулиране на оборотите, че много ми трябва и го дебна отдавна (пускали са го преди около година и се надявам пак да го пуснат) ?