• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
kamendc - специалист
stan73 написа:
П.П. Пак повтарям - РТР Премиум няма нищо общо като качество на изработката и цена с тези брандирани само като РТР !!!

Не твърдя, че е супер, но е съпоставим с Бъджет или почти с Парксаид.
Ей това нещо се чудя някой работил ли е с него - дори някакви кучи марки като "Реноватор" са по 130 лева, Боша е 180, пък това е 80 хем с батерия (което може и да е минус, де) но все пак е литиево-йонна:
http://praktis.bg/bg/Multitul-3-v-1-RTR ... 4/product/
Трябва ми за някои домашни работи от дъжд на вятър, не съм про. Чудя се едно буково чело на стъпало ще мога ли да скъся с него, към 2 см дебело, 80 см дълго - искам да отнема 1 см по дългата страна. Сигурно ще трябва 5 пъти да зареждам батерията докато свърша.
stan73 - майстор
dpp написа:
Тоя RTR ли е къв е флекс 125мм е пълен боклук. Не знам , но тук в Бургас - Кауфланд, даже не е на прИмоция, ами си е 40 лв! Аз и 17 не бих дал... Като го врътнах и така гадно се движи .... Имам чувството , че е с пластмасов червяк и ротора е на втулки от двете страни.... :?
Вбесявам се когато не се чете, а се говори/пише наизуст. Въпросният ъглошлаиф РТР Премиум беше на цена 70 лева, в последствие го намаляваха на 35 и накрая на 17. 40 лева и е с 3 години гаранция. Не е лош (особено за парите си) и е нещо като близнак на съответният Бъджет в Практикер за 50 лева (понякога има страхотни попадения с тези Бъджети...), но с 2 години гаранция.

Почти съм сигурен, че това, което си видял за 40 лева е само РТР - за което бях предупредил няколкократно, че не става и няма никаква база за сравнение като качество с РТР Премиум (освен това серията Премиум са поне 2 пъти по-скъпи от обикновената, която пък е ужасна и не препоръчвам на никого да си купува от обикновената (колкото и да са евтини) - даже турбинките са им криви (аз такъв инструмент не бих искал да включвам (може да не съм богат, но имам само един живот)) !!!!! ) !!!
Последна промяна от stan73 на пон дек 09, 2013 4:01 pm, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
Има една поговорка, която гласи "Не съм толкова богат да купувам евтиното".И в случая мисля, че важи.
Chefo77 - майстор
ferrari4456 написа:
Има една поговорка, която гласи "Не съм толкова богат да купувам евтиното".И в случая мисля, че важи.
... каза човека, който си взе зеге от Лидл и му се кефи :lol:
Бъзикам те :)
И 100 пъти да повторят едно и също, няма да го разберете - машината не е лоша. А за 17 лева е просто прекрасна. Имах ренде на Бъдгет, вършеше си работата добре, смених го за Айнхел ... малко по-добре е. Е, няма нищо общо с Макита за едни 300-350 лева, но когато го ползвам веднъж на месеца за 3 минути, какъв е смисъла да давам 10 пъти повече??? И в случая за шлайфа - да, дървен е, да, токмак е ... Но струва 17.39. И е с 3 години гаранция :)
Предполагам, че някой ако съди само по цената, ще заключи, че за 70 лева трябва да е доста добър ... Приеми, че струва толкова - ето, не е евтино :wink:
stan73 - майстор
Май от тук само Градският ме разбра (а уж разделът е " Къде е по - евтино ? " ).
(Чак почвам да съжалявам, че споделих с всички Вас находката (то не бяха глупости, не бяха съмнения)...)

П.П. Че е токмак - токмак е, но мощността му е 900 вата (реална) - няма как да е по-малък като габарити.
razli4en73 - специалист
В РУСЕ ,пък тоя ментак изобщо не са го пуска ли.Щях да го купя,нищо,че имам два, за тази цена е без коментар,И все пак мисля, че толкова коментари и мнения за 17 лв............
stan73 - майстор
Йее ! И да се похваля: приятели са успели да ми купят от ЛИДЛ в градче в Бавария толкова мечтаният от мен ъглошлаиф Парксаид 125/ 1200 вата с регулиране на оборотите (но ще си го получа чак като си дойдат...). :)
Бил е последната машина в магазина, даже бил с разпечатан кашон...

И той е "токмак" (доколкото разбрах), но това не ми пречи (за по финни неща имам купен отдавна един 500 ватов Бъджет - голям бяс е и е много удобен за държане с една ръка - по памет беше някъде не повече от 50 лева от Метро на промоция преди доста години, още преди "развода" им с Практикер (страхотно попадение, в сравнение с друг 500 ватов, обаче върл ментак - Глобус (нещо като Акита или Агойома, но за Практитер) - та въпросният Бъджет при уж еднаква мощност е поне 2 пъти по-мощен и не загрява и не вибрира). Дано и сегашните са им толкова качествени !
stan73 - майстор
Ето ги и новите хубавини (предполагам, каквото е останало от батковците немци...) :

http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-A6BF09BA ... .htm?id=68

(включително най-после и така мечтаният от мен ъглошлаиф (макар и на по-висока, от колкото в Германия цена (но все-пак достъпна) и освен това само в понеделник ?! (той и без това вероятно ще бъде разграбен, както и повечето други инструменти за двадесетина минути...))
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-5335B7D2 ... il&id=1911 )
VLADO66 - майстор
Този шлайф ни е риба ни е рак-тежък и неподходящ за една ръка,а за големи работи е малък.
stan73 - майстор
VLADO66 написа:
Този шлайф ни е риба ни е рак-тежък и неподходящ за една ръка,а за големи работи е малък.

Вече приятели ми го купиха (последната брока бил) от Лидъла в малкото им градче в Германия и ще ми го донесат когато идват насам за коледа (не съм путк@ да се отмятам я ! ), но даже и не само заради това, смятам, че няма да имам проблеми с габаритите му. Аз вече имам малък син ъглошлаиф Бъджет за по-финните задачи, голям бяс е (на китайчетата вероятно им е трепнала ръката и са го направили брутално добър, държи се като синьо Бошче, но на много по-лесна за преглъщане цена (по-памет не повече от 50 лева (отдавна беше)). Имам и голям син Аинхел Глобал (тяхната стара профи серия) и той е прекрасен инструмент, но беше около 200 лева (не е малко, но все-пак е по-малко от еквивалентният син Бош например или Фаин). А отскоро имам и 900 ватовия РТР Премиум почти без пари (май ще трябва да му правя стойка за стационарен при така създалите се обстоятелства...).
Та лидълската машинка ще заеме полагащото и се междинно място без проблеми (а и отсега съм си наумил да чистя ръждите на няколко врати, че "майсторът" (с дълбоко навряните в гъз@т му ръце), дето ни ги прави си остави ръцете, краката и т.н.

Гедорето, наистина изглежда много добре като комплектация за парите си. Ако е ADW, на който му трябва да взема без да се замисля. Обикновено инструментите са им супер...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: