Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd - майстор
Ако искаш дай адрес да ти пратя някой килограм такива занимавки. :roll:
dimi_54 - напреднал
Не е въпроса за занимавки, просто искам да помогна на приятел. Не мога да му откажа и затова се захванах:))). Гледах в нета , има ги на магазина по 11.70лв. Ако направя сметка то частите , които купих струват горе-долу толкова.
nikolovvd - майстор
Само обърни внимание на десният край на етикета!
Как 12V х 2.5А ще даде 150W, както пише по средата на етикета.
Когато купувам такова устройство и на него пише, че е за 105W, гледам да не включвам повече от 80W като консуматори, защото съм сигурен, че повече от 60W не може да захранва. Задължително го инсталирам с PIR сензор, за да работи само когато има някой в зоната. Може би поради тази причина китайчето работи вече 10-та година.
dimi_54 - напреднал
Значи каква била работата,питам приятеля какви лампи вързва и той ми казва 4х50вата. Ами това става 200 вата. Интересното е, че е работило около две години.
nikolovvd - майстор
Е затова не се захващам с ремонти на приятели. Ако може да се оправи нещо без допълнителни разходи, го правя и не му искам пари. В останалите случай хем си губя времето, хем се набутвам с допълнителни разходи, а и като му кажа колко струват частите ме гледа на криво или не смея да му кажа сумата, за да не си разваля приятелството. При всички положения аз съм прецакания.
dimi_54 - напреднал
Така е, но тука е малък град всички се познаваме и така я караме. В големия град е друго всеки труд се заплаща, при нас е още комунизъм :lol: Благодаря за съветите, които получих естествено безплатно по нашенски :partyman:
valentino76bs - майстор
nikolovvd написа:
Колега това най вероятно е сечение никъде не пише Ампери. А иначе си пише 12.5 А.
dimi_54 - напреднал
valentino76bs написа:
nikolovvd написа:
Колега това най вероятно е сечение никъде не пише Ампери. А иначе си пише 12.5 А.
На етикета пише: sec:11.6v~12.5A 20-150W
pansim - майстор
Да знаеш че колегата е прав. Ако пише 150вата не му слагай товар повече от 60% от максимума.
Китайски са им амперите :lol: И на ако още един път гръмне, по-евтино ще ти излезне да му купиш на твоя приятел един нов траф...
Успех :partyman:
fox_vt - майстор
Ха трафа 150 вата той слага 4 *50 вата :lol: явно е чул за 60% ама е объркал знаците,вместо да намали той е увеличил мощноста :-D Ама пък знайш ли може на китаеца дето го е правил да ми се е спяло и да сложил по яки елементи :)

Тема "Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: