Ел. инструментите. Консумативи.

Коя марка?

Анкетата завърши на пет юни 20, 2014 4:17 pm

50%
Makita
23
4%
Hitachi
2
17%
Dewalt
8
20%
Bosch
9
9%
Milwaukee
4

Общо гласове: 46

boltik - специалист
Здравейте,на мой колега му предстои да си закупи инструмент и два дена спорим,коя за в момента марка е с най-добри отзиви.Какво е вашето мнение?Парите не се обсъждат.Конкретно ме интересува издържливоста на машината и батерията.Също така да посочите и минусите.Волтажа играе ли важна роля,защото гледам,че различните модели,предлагат и различен волтаж батерии?.Можете да си дадете мнението за 3 модела.Също така можете да го променяте.И накрая линк към каталога,откъдето ще стане поръчката.Предварително благодаря.

http://www.its.co.uk/
forski - специалист
На така зададения въпрос няма точен и еднозначен отговор, машини много, модели още по-много, различни класове, всеки със своето предназначение, плюсове, минуси и т.н.
По-скоро да се ориентира къде най близо до него има най добро представителство на съответната марка, за ремонт, резервни части, консумативи и т.н.
Аз примерно ако си заръчам някое Милуоки от Англия, и ако му стане нещо и спре да работи, освен да си подпирам някоя саксийка с него на село не виждам какво друго мога да го правя. За това си купувам Макита защото има представител в града и ако изпрегне има къде да я занеса за ремонт (до момента не се е налагало) :)
п.п. Коя марка автомобили е най добра... :)
nikolson - майстор
boltik написа:

http://www.its.co.uk/
Приемат разплащане само с карти, издадени от английски банки! Колкото до марките, за мене са равностойни, следователно трябва да обърне внимание на сервизното обслужване. Ако няма сервиз в населеното място, всяко изпращане струва пари.
boltik - специалист
Здравейте,бързам да поправя грешката.За гаранцията не става и дума.Да задам въпроса по-разбираемо.Кои модел според вас се смята,като най-„корав„?(говорим за инструмент на батерия)Ясно е,че си има класове,но по принцип?

Прикачен файл

DSCF1004.JPG
EDI - майстор
ДЕВАЛТ-а от посочените, според мен поне.Иначе най-добри винтоверти на акумулатор - ИНГЕРСОЛ РАНД, ама извън Щатите не са разпространени кой знае колко и със сервиза сигурно са проблемни .
Kumay - майстор
Мисля, че ако се конкретизира за каква работа ще се ползва винтоверта, тогава ще получиш и смислени отговори!
Има разлика между това коя машина ще му върши работа на колегата и кой на коя марка е фен!
Дотук, като гледам резултатите - гласуват фенове!

П.П. Погледнах набързо няколко машини - подобни цени могат да се намерят и тук! Отделен въпрос е ако му подаряват машината! :lol:
boltik - специалист
forski написа:
п.п. Коя марка автомобили е най добра... :)
Немската приятелю.Тук всеки иска да кара Фолцваген или БМВ.Като се има на предвит,че и жълтите не са лоши.

Здравейте отново,да се поправя още веднъж:Да издържа на максимално жестоки натоварвания,удари и максимално дълго без презареждане.
joroantonov - специалист
Изпуснал си действителния номер едно - Festo. Нито едно от изброените не го достига по никакви параметри. Иначе от тези може би DeWalt, Makita нещо развалиха качеството и от последните им вертове определено не съм доволен.
П.С. В тоя каталог имат само два винтоверта на Festool които може да ги намериш и в България на по-ниска цена.
boltik - специалист
joroantonov написа:
Изпуснал си действителния номер едно - Festo.
Здравейте,Аз само съм виждал такъв модел инструменти,но нямам опит с тях.Ако може да споделиш мнението си.
За Флекса и тези на снимката по-доло,не ги пуснах в класацията,защото си мисля,че са друг клас иструмент.
Благодаря за исказаните мнения до в момента.

Прикачен файл

PIMG0043-400x400.JPG
PIMG0043-400x400.JPG (45.16 KиБ) Видяна 8262 пъти

Прикачен файл

PIMG0066-400x400.JPG
PIMG0066-400x400.JPG (61.02 KиБ) Видяна 8262 пъти
joroantonov - специалист
При ръчните инструменти всеки който е работил професионално с Festool и други марки ще ти го потвърди - това което правят е най-доброто, но е на съответната цена. За мен ако ще се ползват нонстоп и при големи натоварвания ще ги оцениш по достоинство. Гледам че бая Hilti имаш - бегай далече от винтовертите им - отдавна са жълти.

Тема "Кой модел е най-добър според вас за в момента?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: