• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Доживях и това да видя. Косачка на въздушна възглавница и без колела. Марка Еlectrolox flymo. Даже я пробвах. :-D Мотор - двутактов. Нещо подобно на това.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1qABIRAKQoM[/youtube]

:partyman:
Stefan_62 - майстор
Много добро изпълнение за равни терени, лошото е, че няма кош за събиране на тревата. А нещо като цена, имаш ли информация, предполагам, че ще е скъпичка :?
hidrazin - майстор
Проблема не е само в липсата на кош. За да я транспортираш до някъде - от склада с инструменти до тревната площ или обратно, ще трябва да я носиш или още там да я палиш (в склада). Просто няма транспортни колелца. Удобството е че може да косиш във всички посоки. както напред-назад, така и в страни.
За цената - мисля че бих могъл да я взема за едни 150-200 лева. Все пак е втора употреба. Не съм питал специално за нея но нормалните с бензинов мотор са в интервала 120-150 лева.
Миналия месец си взех електрически аератор за трева с ножове и кош за 50 лева. Е, наложи се да мина ножовете на шмиргела. Бяха направо заоблени. Те са двустранни и май могат да се обръщат но ще се наложи да разглобявам вала. За сега ме устройва.
Чаро - Акълия
Бях се подпалил за електрическо хувър такова миналата година, с кош. Не посмях да го взема.
Върши работа викаш? Как се регулира височината на косене?

Аератора- вертикулир си мисля, че не трябва да му остриш ножовете.
Смисъла му е освен да вкарва въздух, да изважда и мъртвата, суха трева, мъх и разни пълзящи плевели и такива с хоризонтални корени...
hidrazin - майстор
Е не е точно острене. Ножовете първоначално са имали такава форма. Като го взех едната страна - тази която е работила нямаше това заостряне и беше доста заоблено. Просто възстанових тази острата част за да може да вади сухата трева. За корени едва ли ще свърши работа. Електрически е и ми се вижда слабичък за тази работа.
Прикачен файл:
Нож.jpg
Нож.jpg (7.6 KиБ) Видяна 2817 пъти
Чаро - Акълия
Върши, върши. Няма да го напиняш много. Камичета вади даже. :partyman:
hidrazin - майстор
Слушам! :-D На единия зъбен ремък намерих два съседни откъртени зъба. За сега кара без тях. Като му дойде времето ще търся да ги сменя.
VLADO66 - майстор
Аз като порастна съм си заплюл Бош индего :-D Ше седим у бърбекюто с бира в ръка и ше наблюдавам :partyman:
nikolson - майстор
VLADO66 написа:
Аз като порастна съм си заплюл Бош индего :-D Ше седим у бърбекюто с бира в ръка и ше наблюдавам :partyman:
Да бе, да. Като дойде до мене да трябва да се местя. Пускаш го нощем да оди като улаво, сабалем всичко жур!
iivanov - майстор
nikolson написа:
VLADO66 написа:
Пускаш го нощем да оди като улаво, сабалем всичко жур!
Тц, не става.Кучето ще го вземе за законна плячка и ще си го зарови някъде.
  • 1
  • 2

Тема "Косачка за райграс на въздушна възглавница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: